Nieuws

Apple Maps krijgt grote updates in België en Nederland

Apple Maps
Vanaf nu kunnen gebruikers van Apple Maps nieuwe kaarten raadplegen in België en Nederland. Wegen zijn gedetailleerder en er zijn nieuwe features.

Het gaat echt wel om een lijvige update, die buiten de Benelux ook naar Liechtenstein en Zwitserland uitgerold wordt. In een persbericht laat Apple weten dat de navigatie vanaf donderdag 15 december niet alleen nauwkeurig wordt, maar ook sneller. Op Apple Maps staan in de eerste plaats meer details, zoals parken, luchthavens en winkelcentra. Daarnaast is er ook een 3D-weergave voor bezienswaardigheden als het Groothertogelijk Paleis, het NEMO Science Museum en de kastelen van Bellinzona.  

“Met Apple Maps verken je de hele wereld zonder dat je privacy in gevaar komt. We zijn blij dat we nog meer gebruikers hiervan kunnen laten profiteren met de nieuwe features die we vandaag introduceren”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President of Services van Apple in de persmededeling. 

Kijk Rond zoals Street View

Net als bij Google Street View zal het nieuwe Kijk Rond bij Apple Maps beelden op straatniveau tonen. Het gaat volgens de techreus om 3D-foto’s met soepele overgangen. Heel België werd op die manier in kaart gebracht, samen met Nederland, Luxemburg, Liechtenstein en Zwitserland. 

Ook nieuw zijn visuele wandelinstructies. Door hun iPhone in de lucht te steken, kan je in augmented reality instructies ontvangen. Daarbij worden gebouwen in de omgeving gescand, zodat Apple Maps je in de juiste richting kan wijzen. Voor Siri is er trouwens Natural Language Guidance. Die auditieve routebeschrijving moet veel natuurlijker klinken, zoals bijvoorbeeld: “Sla linksaf bij het volgende verkeerslicht”. Daarnaast worden voor chauffeurs op- en afritten beter aangeduid, zodat ze hun afslag minder snel zullen missen. 

Apple Maps navigatie

Flyover en Plattegronden

Verder is er ook nog een Flyover-feature. Zo kan je bepaalde grootstedelijke gebieden in een fotorealistische 3D-weergave bekijken. Gebruikers kunnen zich al zoomend, kantelend en draaiend met hun iPhone door de stad en zijn bezienswaardigheden bewegen. Of dat ook in Belgische steden kan en dewelke dan, is nog niet duidelijk. De feature Plattegronden geeft bij belangrijke gebouwen de indeling weer van elke verdieping. Zo kan je snel de toiletten vinden en zien welke winkels en restaurants open zijn. 

Wie het openbaar vervoer neemt in België en Nederland, zal nabijgelegen station makkelijker kunnen vinden en ook meteen kunnen zien wat hun reis kost. Een abonnement kan in Apple Wallet gekoppeld worden, waar gebruikers hun saldo kunnen aanvullen. 

Privacybewust

Interessant voor privacybewuste gebruikers is dat je bij Apple Maps niet hoeft in te loggen. Gepersonaliseerde features worden verwerkt door machine learning. Zoek- en locatiegegevens worden volgens Apple dus niet aan jou persoonlijk gekoppeld. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business