Samsung Galaxy Ring is gewoon in België verkrijgbaar

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
Samsung kondigde bij de release van de Galaxy Ring aan dat deze niet in België verkrijgbaar zou zijn. Wie hem wil hebben, kan echter gewoon bij de Belgische tak van Fnac terecht.

Het komt geregeld voor dat producten wél in Frankrijk maar niet in België verschijnen. Fnac is dan een van de partijen die je uit de brand helpt. Dat gold eerder al voor de Pixel-telefoons: de Franse retailer verkocht die als eerste op de Belgische markt. Ditmaal is het de Galaxy Ring die niet in België maar wel in Frankrijk te koop is, en zodoende alsnog in België verkrijgbaar is.

Samsung Galaxy Ring

De Galaxy Ring is Samsungs eerste slimme ring en een aanval op Oura’s slimme ringen. Een belangrijk voordeel van Samsungs gezondheidsgadget is dat je er geen abonnement voor hoeft af te sluiten. Alle functies van de ring, zoals het vastleggen van sportactiviteiten, slaapsessies en je hartslag, zijn gratis beschikbaar via de Galaxy Wearable-app.

Ten opzichte van Samsungs Watch-wearables gaat de batterij ook een stuk langer mee. Voor de kleinste varianten noemt Samsung een batterijduur tot zo’n vijf dagen, terwijl de grotere Ring-varianten (maat 12 bijvoorbeeld) tot zeven dagen meegaan. Vervolgens laad je de ring weer op in de meegeleverde oplaadcase.

Er zitten ook wat vernuftige functies op, zoals een knijpfunctie waarmee je foto’s kunt maken via je smartphone. Daarvoor moet je dan wel over een Samsung-telefoon beschikken. Find my Ring helpt je tot slot bij het terugvinden van je smartwatch.

Toch te koop in België?

Zoals gezegd haalt Fnac regelmatig Franse producten naar België en dat doet het nu dus met de Galaxy Ring. Wie via de Belgische Fnac-website zoekt op Galaxy Ring, krijgt alle maten ervan te zien. Niet alle maten zijn op voorraad, maar dat kan nog veranderen: de Ring is pas sinds 24 juli verkrijgbaar.

Waar je mogelijk wel tegenaan loopt, is dat je niet weet welke Galaxy Ring je nodig hebt. Fnac verkoopt alleen de ring zelf, niet de ‘sizing kit’ die je nodig hebt om de juiste maat te kiezen. Die kun je overigens wel in de VS bestellen (via Amazon) voor 10 dollar exclusief btw. Hieronder vind je de diverse Galaxy Ring-modellen die je bij Fnac België kunt kopen.

galaxy ringmobielSamsung galaxy ring

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen