Xiaomi’s eerste fliptelefoon komt binnenkort naar Europa

Xiaomi Mix Flip
© Xiaomi
Na de officiële release in China, komt de Xiaomi Mix Flip binnenkort ook naar Europa. Dat heeft de Bulgaarse countrymanager van Xiaomi bekendgemaakt.

Xiaomi presenteerde onlangs zijn eerste fliptelefoon. De Mix Flip bevat de grootste batterij ooit voor een fliptelefoon, van 4.780 mAh, tegenover 4.000 mAh in de Z Flip 6 van Samsung. Tegelijkertijd is de Mix Flip van Xiaomi ook iets groter met zijn 6,9-inch-oledscherm, vergeleken met 6,7 inch bij Samsung. Daar staat tegenover dat Xiaomi’s Mix Flip mogelijk ook een stuk duurder is. De Bulgaarse countrymanager van Xiaomi, Nikolai Nankov, spreekt over een prijs van omgerekend 1.300 euro.

Nankov weet ook te melden dat de Mix Flip vanaf 15 augustus beschikbaar is in Europa. Nog voor die tijd zal Xiaomi de fliptelefoon hier presenteren. Of het toestel ook meteen in België in de winkels komt, is allerminst zeker. Nankov spreekt over een lancering in Oost-Europa. Nu spreekt de countrymanager natuurlijk voor zijn eigen regio, dus dat hoeft niet te betekenen dat de fliptelefoon niet in West-Europa uitgebracht wordt.

De termijnen daarvoor kunnen wel verschillen. Als Xiaomi marktaandeel wil afsnoepen van Samsung, moeten ze daarvoor wel snel zijn. De Zuid-Koreaanse fabrikant bracht zijn Galaxy Z Flip 6 al op 10 juli op de markt en het toestel is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar.

Indrukwekkende specificaties

De Mix Flip is tegelijkertijd een ander kaliber telefoon dan de Flip 6, mede dankzij de prijs van 1.300 euro en het grotere scherm. Dat scherm haalt bovendien een hogere piekhelderheid van 3.000 nits. Het coverscherm is ook een stuk groter met 4 inch en loopt, net als bij de Razr-serie van Motorola, door rond de camera’s.

Het camerasysteem bestaat uit een 50MP-hoofdcamera en een 50MP-telefotosensor met 2x zoom. In China komt het toestel standaard met 12 GB RAM en 256 GB opslag, maar je kunt ook kiezen voor meer RAM (16 GB) en opslag (512 GB of 1 TB). Welke opties daarvan straks in Europa te koop zullen zijn, heeft Nankov niet genoemd. Meestal is het aanbod hier beperkter.

mobielxiaomixiaomi mix flip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen