Batterij Samsung Galaxy Watch 7 loopt razendsnel leeg

Samsung Galaxy Watch 7
© Samsung
Sommige gebruikers van de Samsung Galaxy Watch 7 melden dat de batterij razendsnel leegloopt. Samsung werkt aan een software-update om de bug op te lossen.

Samsungs Galaxy Watch 7 ligt sinds vorige week in de (digitale) winkelschappen. De Watch 7 is op veel vlakken identiek aan zijn voorganger, de Watch 6, inclusief de schermformaten en het design. Wel is er een nieuwe Exynos W1000-chip aanwezig en is de BioActive-gezondheidssensor vernieuwd. Ook draait de smartwatch op de nieuwste Wear OS-versie met One UI Watch 6. In die software lijkt bij de release een irritante bug te zijn geslopen. De batterij loopt bij sommige gebruikers te snel leeg.

Excessief batterijverbruik

Een Koreaanse gebruiker op de Samsung Community stelt dat de batterij in zijn Galaxy Watch 7 met zo’n 10% per uur leegloopt. Na minder dan een halve dag is de batterij dus alweer leeg. Dat lijkt voor sommige gebruikers zelfs nog iets erger. Een andere gebruiker zegt dat de smartwatch namelijk al binnen 30 minuten 10% batterij verbruikt. Zelfs in de nachtelijke uurtjes blijft de Watch 7 flink wat batterij verbruiken. Na zes uur slaap was er volgens een gebruiker nog maar 20% over.

Wat de oorzaak is van het excessieve batterijverbruik is momenteel nog niet bekend. Samsung heeft via zijn communityforum bevestigd dat het op de hoogte is van de bug. Er wordt op dit moment gewerkt aan een oplossing die via een software-update uitgerold wordt. De moderator laat in het midden wanneer de update beschikbaar komt.

Het lijkt erop dat de batterijproblemen ook op de high-end Galaxy Watch Ultra spelen. Dat is ergens niet zo gek: de smartwatch gebruikt immers dezelfde Exynos W1000-chipset en BioActive-sensor. Bovendien draaien beide Galaxy Watch-horloges op Wear OS met de One UI Watch 6-software.

mobielsamsungsamsung galaxy watch 7samsung galaxy watch ultrasmartwatchwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen