Nieuws

Xbox-appwinkel toont eerste tekens van leven

Microsoft Activision Blizzard overname FTC
© iStock / luza studios
Microsoft werkt al een tijdje aan een appwinkel onder het Xbox-merk. De winkel is "binnenkort beschikbaar".

Microsoft kan de bouw van die appwinkel stilaan afronden, en lijkt daarmee helemaal op schema te zitten. Vorig jaar liet het bedrijf namelijk nog weten dat de winkel in juli beschikbaar zou zijn. Op de valreep lijkt die appwinkel nu net op tijd live te gaan, al is er een belangrijke kanttekening: nog niet iedereen kan er apps uit downloaden. Wie wacht op een appje voor de Xbox-winkel, zal bovendien nog wat langer moeten wachten. In eerste instantie is de Xbox-appwinkel enkel te bezoeken via het web.

Ook daarmee houdt Microsoft zich aan de plannen. Toen het die bekendmaakte, wist Xbox-president Sarah Bond al te vertellen dat de winkel niet in een app zou huizen. Dat heeft te maken met verschillende regelgevingen. In Europa moeten Google en Apple alternatieve appstores toelaten, maar in Amerika en Azië is dat niet het geval. Door gebruikers naar een website te verwijzen voor die apps, zorgt Xbox ervoor dat het ook op die continenten apps kan aanbieden.

Live, maar niet bereikbaar

Inmiddels is die webpagina, maar kan je er nog geen apps downloaden. X-gebruiker Klobrille ontdekte wel een webpagina waarop Microsoft de winkel aankondigt met “Coming soon”. Ook in het Nederlands is de pagina al bereikbaar. Daaronder staat een korte boodschap aan Xbox Insiders. De meesten krijgen daar momenteel te lezen dat ze, omwille van de testprocedure, in een “holdback”-groep zitten. Dat doet vermoeden dat een kleine groep van Xbox Insiders al in de webwinkel kan en dat die binnenkort breder beschikbaar wordt gemaakt.

In de Xbox-appwinkel zal je vooral spellen kunnen downloaden. In eerste instantie gaat het om allerlei first-party titels zoals Candy Crush en Minecraft. Op termijn zouden ook andere uitgevers hun mobiele spellen kunnen aanbieden via Xbox, maar het is niet bekend hoe lang die termijn precies is.

Hoe dan ook: op de valreep wordt de Xbox-appwinkel dus nog op tijd gelanceerd, zij het niet voor alle gebruikers. De kans is groot dat Microsoft een dezer dagen met een officiële aankondiging komt, en dat het grote publiek dan ook in de winkel kan.

Androideuropagamingiosontspanningxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600