Nieuws

Google laat automatisch foto’s verbeteren voor delen

Google foto's Google Photos
© Tada Images / Shutterstock.com
Google Foto's kan er binnenkort voor zorgen dat afbeeldingen die je deelt er net iets beter uitzien door ze automatisch te verbeteren.

Als je een foto met iemand deelt, is het meestal de bedoeling dat die foto er goed uitziet. Op vlak van de camera ben je natuurlijk grotendeels afhankelijk van welke telefoon je precies hebt. Toch kan er na het trekken van de foto nog een en ander geoptimaliseerd worden. Dat zal Google Foto’s in de toekomst automatisch gaan doen, als je dat wilt.

Er zitten al heel wat functies in Google Foto’s die je helpen om afbeeldingen net wat knapper te maken. In de app zitten heel wat sliders waarmee je bijvoorbeeld het contrast, de grijswaarden of de kleurtemperatuur mee kan aanpassen. Het kan soms even duren voor je op die manier het gewenste resultaat krijgt. Om daar een mouw aan te passen zit er ook een automatische verbeteringsfunctie in de app. Die zet alle sliders meteen op de ideale waarde, zodat je zelf geen werk hebt om de foto te bewerken.

Bij Android Authority doken ze in de broncode van Google Foto’s. Dat is een enorm goede manier om nieuwigheden in de app op voorhand te ontdekken, en dat gebeurde deze keer ook. De knop om automatisch afbeeldingen te verbeteren zit er nu ook in het deelmenu. Dat moet het makkelijker maken voor gebruikers om foto’s die ze delen snel even te verbeteren. De instelling verschijnt enkel als je een enkele foto probeert te versturen. Indien je meerdere plaatjes wenst te versturen, kan je die dus niet allemaal verbeteren.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer je deze functie ook op jouw telefoon mag verwachten. De ‘Enhance’-knop staat klaar in versie 6.93 van Google Foto’s, maar werkt daar nog niet helemaal. Wie de functie momenteel probeert te gebruiken, krijgt gewoon een witte afbeelding te zien. Dit zou mettertijd opgelost moeten worden: het is namelijk de bedoeling dat je de originele afbeelding en de bewerkte foto met elkaar kan vergelijken. Als je dan niet blij bent met het resultaat, kan je er alsnog voor kiezen om de foto onbewerkt door te sturen.

Uitgelicht artikel Ultra HDR Foto’s overzetten van Google Foto’s naar iCloud is nu mogelijk
googlegoogle foto'smobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen