Nieuws

Foto’s overzetten van Google Foto’s naar iCloud is nu mogelijk

Ultra HDR
© Google
Je kan nu foto's die bij Google opgeslagen staan makkelijk overzetten naar iCloud en omgekeerd, zodat je ook vlot van toestel kan wisselen.

Cloudopslag is een bijzonder handige manier om de opslag van je telefoon wat vrij te houden en om al je foto’s veilig bij te houden. Zowel Apple als Google laten je al geruime tijd een back-up van je foto’s maken, met Google Foto’s of Apple iCloud. Dat is handig, totdat je plots van toestel moet wisselen. De iCloud-ervaring op Android is namelijk niet fantastisch. Apple en Google zorgen er nu voor dat je gewoon je foto’s mee kan nemen terwijl je wisselt van opslagleverancier.

Het was al langer mogelijk om je foto’s van iCloud over te zetten naar Google Foto’s. De twee bedrijven zorgen er nu voor dat het ook in de andere richting kan. Dat doen ze in het kader van een samenwerking binnen het ‘Data Transfer Initiative’. In dat samenwerkingsverband proberen Apple, Google en Meta ervoor te zorgen dat gegevens makkelijker overgedragen kunnen worden.

Foto’s overzetten

Ben je van plan om je foto’s over te zetten van iCloud naar Google Foto’s of omgekeerd? Dan zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. Wie niet betaalt voor iCloud-opslag, heeft bijvoorbeeld maar 5 GB opslagruimte. Dat kan flink lastig zijn, want Google biedt gebruikers maar liefst 15 GB aan opslag. Je ziet het al aankomen: als je fotobibliotheek bij Google groter is dan 5 GB, zal je moeten betalen om die volledig bij Apple te kunnen parkeren. Omgekeerd geldt hetzelfde: als je opslag bij Google vol is, krijg je meteen de optie om meer te betalen.

Uitgelicht artikel OneDrive Google Drive Dropbox OneDrive laat je binnenkort bestanden importen uit Google Drive

Om vanuit Google Foto’s data over te zetten naar iCloud, moet je naar het accountdashboard navigeren. Daar scrol je naar onderen tot je ‘Foto’s’ ziet staan. Daaronder staat meteen een knop waarmee je de overdracht in gang kan zetten. Nadien is het een kwestie van de stappen te volgen die Google je aanreikt.

Bij Apple is het dan weer een kwestie van naar privacy.apple.com te surfen, en daar kiezen voor “Zet een kopie van je gegevens over”. Door daar de stappen te volgen, kan je makkelijk een kopie van je data naar iCloud Foto’s zetten.

Goed om te weten

Goed om te weten is dat niet alle bestandsformaten ondersteund worden. Voor foto’s en video’s die je met een iPhone maakt vormt dat geen probleem, maar in de omgekeerde richting kunnen bestandsformaten wel eens lastig zijn. RAW-bestanden worden bijvoorbeeld niet ondersteund, en die verschijnen in iCloud niet tussen de bestanden maar tussen de foto’s. In Google Foto’s kan je dan weer geen bewegende livefoto’s bekijken: dat kan alleen in iCloud Foto’s. Foto’s blijven wel steeds dezelfde resolutie houden. Door foto’s over te zetten, verminderen ze dus niet in kwaliteit.

fotosgooglegoogle foto's

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN