Nieuws

OneDrive laat je binnenkort bestanden importen uit Google Drive

OneDrive Google Drive Dropbox
© iStock / Kenneth Cheung
OneDrive wil dat gebruikers makkelijk kunnen overstappen, en werkt daarom aan de mogelijkheid om bestanden te importeren uit Google Drive.

Bestanden enkel lokaal opslaan, is passé. Cloudopslagplatformen zoals iCloud, Google Drive en OneDrive worden steeds populairder. Bestanden delen over die verschillende cloudplatformen heen is echter niet vanzelfsprekend: je zal de bestanden eerst moeten downloaden, en daarna weer uploaden bij het platform naar keuze. Microsoft komt met een oplossing voor die onhandigheid.

Broncode van bètaversie

Dat zegt Android Authority op basis van broncode voor de nieuwste bèta-update voor de app. In versie 7.4 beta 1 voor Android staat wat code klaar die suggereert dat OneDrive gaat samenwerken met andere cloudplatformen. Zo goed als alle lijnen code spreken over “import_cloud_files”. Daar blijft het niet bij: ook de namen Google Drive, Google Photos én Dropbox worden genoemd.

Het lijkt er dus op dat je binnenkort, in OneDrive, bestanden en foto’s van Google en Dropbox kunt importeren. Dat zou volledig op de achtergrond gebeuren: je moet het bestand niet eerst zelf downloaden en dan terug opladen, maar dat regelt Microsoft via de server. De bestandsoverdracht zal ook doorgaan nadat je de app afsluit.

Op basis van de code die nu in de app staat, zal je daarvoor de hele tijd in de OneDrive-app kunnen blijven. Langs daar zal je moeten inloggen bij Google of Dropbox, afhankelijk van waar je bestanden wil overzetten. De optie op bestanden over te zetten wordt bovendien goed in het zicht geplaatst, recht in het instellingenmenu van de app.

Vermoedelijk komt de functionaliteit ook naar pc’s. Microsoft wil met de nieuwe functie een eventuele overstap naar OneDrive zo makkelijk mogelijk maken. Vanaf wanneer dat mogelijk is, blijft voorlopig echter een raadsel. Of er ook samenwerkingen met andere cloudopslagplatformen zoals Box of iCloud op het programma staan, is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business