Nieuws

Google Drive voor het web krijgt dark mode 

Google Drive
© Google
Google Drive voor het web heeft een dark mode gekregen. Daar werd al lang om gevraagd door gebruikers en Google rolt de feature nu eindelijk uit.

De dark mode zal Google Drive-gebruikers niet alleen behoeden voor vermoeide ogen. Amoleddisplays zijn stilaan alomtegenwoordig en met een dark mode kan er flink wat bespaard worden op de batterijduur, aangezien zwarte pixels uitgeschakeld kunnen worden. Bovendien zijn amoleddisplays doorgaans beter af te lezen bij weinig licht, wanneer de app in kwestie in een dark mode draait.

De meeste Android-apps hebben een dark mode, maar dat geldt niet altijd voor hun webversies. Tot voor kort gold dat dus ook nog voor Google Drive. Ook een gigantisch populaire dienst als Gmail heeft nog geen dedicated dark mode, al kan je de gebruiksinterface wel verregaand personaliseren met thema’s en achtergronden. Zowat alle andere Google-apps voor het web, bieden wel al langer een dark mode.

Dark mode voor Google Drive web

Android Police spotte de komst van de dark mode naar Google Drive voor het web al in maart, maar het leek toen om een beperkte uitrol te gaan. Google communiceerde ook nog niet formeel en heeft de feature nu pas zelf aangekondigd. De dark mode ziet eruit zoals je zou verwachten: het is een mix van zwart, donker- en lichtgrijs, in combinatie met de kleurrijke Google-elementen. 

Google zegt in zijn aankondiging ook dat het een veelgevraagde feature was, die de zoekreus nu aan serverzijde doorvoert. Aangezien het om de webapp gaat, moeten gebruikers dus zelf geen actie ondernemen om de nieuwste versie van Google Drive voor het web te hanteren. Je vindt de dark mode terug onder Instellingen > Algemeen > Vormgeving. De instelling hier is enkel van toepassing op de omgeving van Google Drive en niet die van Sheets en Docs waar je vanuit Drive naartoe gebracht kan worden.

© Screenshot TechPulse

Nieuwe zoekbalk en sorteerfunctie

De dark mode is niet de enige toevoeging aan Google Drive voor het web. Zo heeft de zoekgigant ook een nieuwe zoekbalk en een nieuw sorteersysteem voor op mobiele apparaten toegevoegd. Met die nieuwigheden wil Google het gebruiksgemak verder vergroten. Zie je de dark mode nog niet? Het zou tot 15 dagen kunnen duren voor de uitrol helemaal afgerond is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business