Nieuws

Google Foto’s breidt functie tegen nare herinneringen uit

Google Foto's
© iStock / Rubaitul Azad
Om ervoor te zorgen dat je een positief gevoel overhoudt aan je Herinneringen in Google Foto's, laat de app je bepaalde gezichten verbergen.

Meeste mensen lopen ondertussen al enkele jaren rond met een smartphone op zak. Vaak betekent dat ook dat ze een gigantische fotobibliotheek verzameld hebben. Om het overzicht wat te bewaren, en om gebruikers terug te doen blikken op leuke momenten uit het verleden, voorziet Google Foto’s al een tijdje de ‘Herinneringen’-functie. Het bedrijf werkt die functie nu bij, zodat je makkelijker nare herinneringen kan vermijden.

Google biedt al de mogelijkheid toe om bepaalde personen te verbergen in je Herinneringen-overzicht. Nu wordt die functie echter uitgebreid, waardoor gebruikers meer controle krijgen over het overzicht. De functie zit momenteel wel nog niet in de Foto’s-app: 9to5Google zag ze pas staan nadat ze de broncode van de app bekeken. Bij Android Authority slaagden ze er dan weer in om de functie te activeren.

Makkelijker dan voordien

Eerst en vooral maakt Google het nu makkelijk om bepaalde mensen uit je Herinneringen te weren. Vandaag moet je daar nog voor naar de instellingen voor de Foto’s-app navigeren. Daarna moet je, onder je persoonlijke voorkeuren naar de sectie ‘Herinneringen’ gaan. Pas daarna kan je bepaalde personen uit het overzicht halen. Dat verandert nu: de instelling wordt toegevoegd aan het bolletjesmenu wanneer je naar een verzameling foto’s met een gezicht kijkt. Gebruikers moeten dus één keer naar de persoon zoeken die ze niet meer willen zien, en kunnen hen dan uit het overzicht halen.

Daar blijft het echter niet bij. De functie laat je nu ook kiezen op welke manier je een gezicht wil verbergen. Een eerste optie is “Toon minder”. Google Foto’s zal dan geen afbeeldingen van die persoon laten zien in je Herinneringen, maar zegt wel dat je nog steeds groepsfoto’s te zien kan krijgen. Wil je dat liever niet? Dan kan je ook op de optie “Blokkeer gezicht” klikken om iemand tot persona non grata te verklaren. Google zal foto’s van die persoon dan nooit laten zien in het overzicht, ook niet in groepsfoto’s.

Wanneer de nieuwe functie beschikbaar is, is nog niet geweten. Dat de functie al wel werkt, doet in ieder geval vermoeden dat een uitrol niet zo heel ver meer is. Wie in tussentijd nare herinneringen wil vermijden, kan bepaalde gezichten al blokkeren in de instellingen voor de Google Foto’s-app.

Uitgelicht artikel google foto's Google Foto’s heeft AI die je bibliotheek helpt opruimen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business