Nieuws

Google Foto’s heeft AI die je bibliotheek helpt opruimen

google foto's
© Google
Google Foto's krijgt een reeks nieuwe features waarmee gebruikers makkelijker orde op zaken kunnen stellen in hun bibliotheek. AI moet daarbij helpen.

Met een ingebouwde AI-tool is Google Foto’s in staat om sterk gelijkende foto’s (die je bijvoorbeeld kort na elkaar nam) te herkennen. Ze worden dan samengebundeld in een ‘stack’, meldt Google op zijn blog. Zo kan je er nog eens doorheen gaan en enkel de beste exemplaren van die ene zonsondergang bewaren. De AI gaat nog een stapje verder en kiest er automatisch het ‘beste’ plaatje uit als suggestie. Zit de feature te veel in de weg, dan kan je stacks ook gewoon uitschakelen.

Maar dat is niet alles. Google Foto’s kan nog meer content automatisch sorteren, zoals kassatickets of belangrijke documenten. Je kan straks zelfs een kalender-item toevoegen, rechtstreeks vanuit een screenshot of foto.

AI is niet nieuw

Google plaatst die nieuwe mogelijkheden onder de noemer AI, maar aangezien Google Foto’s als best slim omgaat met je beelden, komen de nieuwe features niet echt als een verrassing. Google Foto’s werkt al jaren met AI en Google heeft zijn algoritme voor de herkenning van content lang genoeg kunnen loslaten op onze beelden. Vandaar dat je binnen Google Foto’s gericht kan zoeken naar foto’s van honden, katten of auto’s, bijvoorbeeld.

Eerder dit jaar voegde Google al een vergelijkbare AI-feature toe, waarbij Foto’s een plakboek kon maken aan de hand van samenhorende beelden. Het algoritme sorteert je foto’s in categorieën en laat je vervolgens de titel van een plakboeksuggestie aanpassen en de content tweaken. Het was ook al mogelijk om met artificiële intelligentie foto’s aan te passen, zoals het verwijderen van ongewenste objecten.

Uitgelicht artikel Ultra HDR Ultra HDR komt naar Google Foto’s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business