Nieuws

Ultra HDR komt naar Google Foto’s

Ultra HDR
© Google
Google Foto's krijgt wellicht ondersteuning voor het Ultra HDR-formaat dat werd voorgesteld als onderdeel van Android 14.

Google-appspecialist AssembleDebug meldt op X (Twitter) dat Google zijn Foto’s-app aan het voorbereiden is op ondersteuning voor Ultra HDR. De nieuwe beeldfeature voor Android 14 werd een tijdje geleden voorgesteld, tijdens het Google I/O-event in mei van dit jaar. De eerste sporen van de update vond AssembleDebug in enkele lijnen code van de nieuwste versie van de Google Foto’s-app, die eind augustus verscheen. Ze vermelden ondersteuning voor Ultra HDR:

Ultra HDR disabled  
UltraHdrPreviewFragment  
EDITOR_ULTRA_HDR_PREVIEW  
photos_mediadetails_details_ultra_hdr 

Ultra HDR: levendigere kleuren en meer detail

Toen Google het nieuwe Ultra HDR-formaat voorstelde, zei de techreus dat de feature backwards compatible zou zijn met het JPEG-formaat. Foto’s die in JPEG genomen worden, zouden in het originele 10-bit-HDR-formaat opgeslagen worden. Maar daarvoor heb je dan wel een Android 14-toestel nodig dat je toelaat om het bestand in zijn originele formaat te bekijken. Op niet-ondersteunde telefoons zullen de Ultra HDR-beelden getoond worden als Standard Dynamic Range (SDR).

In de tussentijd zou Google alvast samenzitten met chipfabrikanten als Qualcomm, om hun SoC’s te optimaliseren voor het nieuwe formaat. Daarnaast wil Google van Ultra HDR het standaardformaat maken in al zijn toepassingen, waaronder uiteraard Google Foto’s, voor het aanpassen en delen van afbeeldingen en voor up- en downloads.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business