Nieuws

Realme komt met 300W-laadtechnologie

Realme GT Neo5
© Realme GT Neo5
De geruchten zijn intussen bevestigd: Realme komt binnenkort met technologie op de markt die supersnel opladen aan 300 W mogelijk maakt.

Realme’s nieuwste huzarenstukje wordt op 14 augustus officieel onthuld, zo meldt Gizchina. Het is wel nog niet zeker of de technologie op zichzelf voorgesteld zal worden, of dat Realme er meteen al een smartphone aan koppelt die 300W-laden ondersteunt. Concreet zou je je toestel in amper 5 minuten helemaal kunnen opladen (van 0 naar 100%).

Realme blijft recordhouder

Realme werd wel al voorafgegaan door Xiaomi’s Redmi-afdeling: ook zij werken aan 300W-technologie, maar daar zou een commerciële toepassing nog wat langer op zich laten wachten.

Realme overtreft er in de eerste plaats zichzelf mee, want in februari van 2023 bracht het 240W-laadtechnologie op de markt, op dat moment ook onovertroffen. En daar hoort ook een smartphone bij: de Realme GT Neo 5 (GT3). Die telefoon kan dankzij 240W-snelladen in minder dan 10 minuten volledig opgeladen worden.

Bezorgden over 300W-laden

Hoewel smartphonefanaten uitkijken naar de supersnelle laadstandaard, wordt er ook gewaarschuwd voor mogelijke nadelen. Want als je snel gaat opladen, dan creëert dat altijd extra hitte. Dat zou wel eens nadelig kunnen zijn voor de levensduur van de batterij, zolang die technologie niet mee evolueert. Een extra feature om de gezondheid van de batterij te monitoren, kan soelaas brengen. Verder kan de duurdere technologie de kostprijs van een smartphone ook de hoogte in jagen, al blijft het daarrond wel nog gissen.

De aankondiging van het 300W-snelladen zou moeten plaatsvinden op het jaarlijkse 828 Fan Festival van de mobiele fabrikant. 14 augustus is een speciale datum voor Realme, omdat het merk op die dag in 2018 onafhankelijk werd van oud-moederbedrijf Oppo.

mobielRealme

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen