Nieuws

Realme GT Neo5 officieel met snelste oplader ooit

Realme GT Neo5
Opladen aan een snelheid van 240 watt? Het kan met de Realme GT Neo5 die vandaag in China werd gelanceerd. Over een internationale lancering wordt niet gesproken.

Je smartphone met meer dan 100 watt opladen lijkt straks gemeengoed te worden. Niet alleen het high-end segment wordt overspoeld met razendsnelle opladers, ook middenklassers zien de steeds hogere oplaadsnelheden naderen. Xiaomi lanceerde in 2021 zelfs al één middenklassetoestel – specifiek de Redmi Note 11 Pro+ – dat met meer dan 100 watt kon worden geladen. Toch vinden OPPO en dochteronderneming Realme dat niet snel genoeg. De Realme GT Neo5 wordt daarom geleverd met een 240 watt oplader.

Ongekende oplaadsnelheden

Realme pitchte het idee van de 240 watt oplader iets meer dan één maand geleden. Ook toen liet de fabrikant weten dat de techniek terecht zou komen in de GT Neo5. Nu is de smartphone eindelijk gelanceerd, en zijn alle details bekend.

Natuurlijk is het vooral de 4.600-mAh-batterij en de bijbehorende lader die de GT Neo5 doet tikken. Met de 240-wattoplader wordt de batterij in 9,5 minuut volledig opgeladen. Opladen tot 50 procent duurt volgens Realme vier minuten. Voor degenen die zich zorgen maken over de degradatie van de batterijcellen heeft het bedrijf ook goed nieuws: dat verloopt minder snel dan je zou denken. Pas na 1.600 laadcycli is zo’n 20 procent van de originele capaciteit in rook opgegaan.

Kleuren Realme GT Neo5

Gebruikers die zich niet gerustgesteld voelen door die claim, kunnen ook kiezen voor de variant van de GT Neo5 met een tragere oplader. Echt traag is die lader overigens niet, aan 150 watt laadcapaciteit. Een bijkomend voordeel van dat model is de hogere 5.000-mAh-capaciteit van de batterij. Exacte oplaadsnelheden voor de grotere batterij zijn ons niet bekend.

Overall een high-end smartphone

Met de laadsnelheid past de GT Neo5 perfect in het straatje van high-end smartphones als de Edge 30 Ultra van Motorola of OnePlus 11 die ieder opladen aan minimaal 100 watt. Ook als we naar de algehele specificatielijst kijken, zien we een high-end smartphone. Intern vind je de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, minimaal 256 GB opslag- en een keus uit 8, 12 of 16 GB werkgeheugen. Het scherm van de Realme-smartphone betreft een 6,74 inch OLED-paneel, met 144 Hz beeldverversing.

Waarschijnlijk gaan we de GT Neo5 niet in Europa zien verschijnen. Dat ligt wellicht anders voor de high-end GT3 die Realme in de pijplijn heeft zitten. Van dat toestel is bekend dat hij een 240-wattlader krijgt, net als de GT Neo5 dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business