Nieuws

Xiaomi wordt snellaadkampioen met 210 watt snellader

Xiaomi teaser Redmi Note 12 serie
Xiaomi wordt over anderhalve week mogelijk koploper in het snellaadsegment van smartphones. De Redmi Note 12-serie zou met maximaal 210 watt kunnen worden opgeladen.

Xiaomi heeft aangekondigd eind oktober de Redmi Note 12-serie te onthullen. Volgens Xiaomi zullen de smartphones een tweetal nieuwe technieken aan boord hebben. Een daarvan is mogelijk zijn 210 watt oplaadtechniek; deze verscheen nog niet eerder op een smartphone. Wel is het duidelijk dat de techniek snel in gebruik genomen zal worden. Eind vorige maand werd een 210 watt oplader van het Chinese bedrijf gekeurd bij certificeringsinstantie CCC (3C).

Naar verluidt kondigt Xiaomi in totaal drie Redmi Note 12-serie smartphones aan. Pricebaba ontdekte eind vorige maand dat een drietal telefoons in deze serie waren gekeurd. Ook liet de website toen weten dat één van de telefoons met 210 watt kan snelladen. Op de twee andere smartphones is de laadsnelheid beperkt tot 120 en 67 watt.

‘Batterij vol in 8 minuten’

Xiaomi’s 210 watt oplader komt niet vanuit het niets. Bij een demo in 2021 liet Xiaomi zien hoe het een 4.000 mAh batterij in slechts 8 minuten kon opladen met een 200 watt oplader. Gezien Redmi-telefoons meestal een 5.000 mAh batterij hebben duurt het laden mogelijk wel wat langer, maar je hoeft in elk geval nooit lang te wachten. Mocht Xiaomi de 210 watt oplader inderdaad met de Redmi Note 12-serie lanceren, dan is het de eerste smartphonefabrikant die zo’n hoge laadsnelheid biedt.

Onder meer Motorola, OnePlus en Xiaomi bieden inmiddels smartphones aan met laadsnelheden van boven de 100 watt, waarbij OnePlus de kroon spant met zijn 150 watt oplader. Deze snelladers weten een batterij in minder dan 20 minuten volledig op te laden. Laadsnelheden van boven de 150 watt zijn we, op de Westerse markt althans, vooralnog niet tegengekomen.

Andere details over de smartphones uit de Xiaomi Redmi Note 12-serie zijn vooralsnog niet bekend. Met de lancering over anderhalve week hoef je in elk geval niet lang te wachten op details. Xiaomi’s Redmi-serie is een budget- en midrange-smartphonereeks met prijzen die oplopen tot 350 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business