Nieuws

Motorola onthult Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion en Edge 30 Neo 

Edge 30 Ultra
Op een exclusief event in Milaan heeft Motorola drie nieuwe Edge-smartphones voorgesteld: de Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion en Edge 30 Neo.

Motorola Edge 30 Ultra 

De Motorola Edge 30 Ultra is het nieuwe vlaggenschip van het merk. Het heeft dan ook de snelste chip in het ruim zitten: de Snapdragon 8+ Gen 1. Die ondersteunt niet alleen 5G, maar biedt ook geavanceerde toepassingen voor AI, gaming en cameratechnologie. Ook opvallend is dat hij is uitgerust met 12 GB supersnel LPDDR5 RAM en een comfortabele 256 GB aan opslagruimte krijgt. 

Dit toptoestel heeft een bijna randloos oledscherm met Full HD-resolutie en HDR10+-ondersteuning. Het display met een schermdiagonaal van 6,67 inch heeft een vlotte refresh rate van 144 Hz en in combinatie met een touch latency van amper 360 Hz, moet dat topprestaties opleveren voor games en andere grafische toepassingen.  

Ook opvallend: de Motorola Edge 30 Ultra is de eerste smartphone op de markt die met zijn hoofdlens beelden kan maken met een resolutie van 200 MP. In een geavanceerde pixel binning-techniek worden 16 pixels gecombineerd in één 2.56 μm grote ultrapixel, met een superscherp resultaat. 

Tot slot nog een straf cijfer: de Edge 30 Ultra kan volgens Motorola in amper 7 minuten een volle batterijlading bereiken, dankzij snelladen aan 125 W.  

Motorola Edge 30 Fusion 

Met de Edge Fusion focust Motorola minder op rauwe power, maar op een fijn design. Toegegeven, het gezandstraalde aluminium frame ziet er bijzonder knap uit, net als de matglazen achterkant. Toch is de Motorola Edge Fusion geen slapjanus. Onder de motorkap zit de nog altijd vlotte Snapdragon 888+ 5G, die ook voldoende mogelijkheden moet geven voor gaming, maar ook video in hoge kwaliteit.  

Meer zelfs, de Edge Fusion heeft hetzelfde display als het vlaggenschip, zij het in 6,55-inch-formaat. De hooflens kan tot 50 MP aan en heeft net als zijn broertje optische beeldstabilisatie (OIS). Ook video’s schieten in 8K is mogelijk. De snellader van de Edge Fusion kan tot 68 W aan, waarmee je de batterij ook in amper 10 minuten helemaal oplaadt. 

Motorola Edge 30 Neo

De Motorola Edge 30 Neo maakt het trio compleet. Dit is het kleurrijkste toestel in deze line-up en dat heeft het te danken aan de samenwerking met Pantone, wereldleider in kleurconsistentie. Het mag dan ook niet verbazen dat hij beschikbaar zal zijn in het Very Peri, de Pantone ‘Color of the Year’, net als in het Aqua Foam, Black Onyx of Ice Palace. Het icoontje van Pantone zit zelfs verwerkt in achterkant van de smartphone.  

De Edge 30 Neo is de kleinste van de drie, met een schermdiagonaal van 6,28 inch. Hij krijgt ook een oledscherm met een snelle 120 Hz. Net als zijn twee grote broers is hij voorzien van twee grote stereospeakers die Dolby Atmos ondersteunen.  

De rekenkracht komt van een Snapdragon 695 5G, die zeker voldoende snel is voor de doorsnee gebruiker. Net zoals de Edge Fusion kan de Edge Neo snelladen aan 68 watt. De hoofdcamera is met 64 MP zelfs een tikkeltje sterker. En de selfiecamera ondersteunt een resolutie van 32 MP. 

Prijzen en beschikbaarheid 

De Motorola Edge 30 Ultra en Fusion zijn vanaf vandaag te koop in Europa, voor respectievelijk 899,99 en 599,99 euro. De Motorola Edge Neo volgt over enkele dagen en draagt een prijskaartje van 369,00 euro.  

Voor meer details kan je terecht op motorola.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business