Nieuws

Gerucht: Galaxy S24 FE krijgt veel helderder oledscherm

Samsung Galaxy S23 FE
© Unsplash
Verwacht wordt dat Samsung later dit jaar de Galaxy S24 FE onthuld. Het gerucht gaat dat de aanstaande Fan Edition-smartphone heel wat groter wordt dan zijn voorganger.

Samsung onthult sinds 2020 vrijwel jaarlijks een Fan Edition-smartphone. Qua ontwerp lijkt zo’n toestel meestal sterk op het vlaggenschipmodel. Onderhuids zijn er echter de nodige verschillen merkbaar, zoals een tragere chipset en schermen van mindere kwaliteit. Dat laatste zie je bij de Galaxy S23 FE bijvoorbeeld aan de piekhelderheid van 1.450 nits, terwijl de reguliere Galaxy S23 een maximale helderheid van 1.750 nits behaalt. Met de Galaxy S24 FE lijkt Samsung het gat tussen de vlaggenschepen en het FE-model wat te willen dichten.

Volgens Android Headlines krijgt de Galaxy S24 FE namelijk een 6,65-inch-oledscherm dat een piekhelderheid van 1.900 nits kan bereiken. De Galaxy S24 ligt daar overigens nog flink boven. Toestellen in die reeks halen een maximale helderheid van 2.600 nits. De publicatie meldt verder dat Gorilla Glass Victus+ wordt gebruikt als beschermlaag over het oledscherm. Vermoedelijk betreft het tot slot een LTPS-oledscherm, zonder variabele (LTPO) beeldverversing.

Ongewijzigd camerasysteem

Het camerasysteem van de FE-modellen komt vaak overeen met dat van oudere high-end Galaxy S-modellen. Vorig jaar kreeg de Galaxy S23 FE zodoende een upgrade naar een 50MP-hoofdcamera, een 12MP-groothoekcamera en een 10MP-telefotosensor met 3x optische zoom. Dat camerasysteem blijft volgens de geruchten behouden op de Galaxy S24 FE. Erg verrassend is dat ook niet: hetzelfde systeem is nog in gebruik op de Galaxy S24-serie.

Dankzij het grotere scherm is er nog wel plaats voor een iets grotere batterij van 4.565 mAh, vergeleken met 4.500 mAh in zijn voorganger. De zuinigere Exynos 2400-chipset zou ervoor zorgen dat de telefoon, ondanks de beperkte batterijupgrade, toch aanzienlijk langer meegaat. Het afspelen van video moet de S24 FE tot 29 uur volhouden en het afspelen van muziek zelfs 78 uur.

Galaxy Tab S10-serie

Geruchtenmakers vermoeden intussen dat Samsung de Galaxy S24 FE in oktober zal aankondigen. In die maand wordt ook de introductie van de Galaxy Tab S10-serie verwacht. Het is goed mogelijk dat beide apparaten op hetzelfde moment worden aangekondigd. Hoeveel de S24 FE gaat kosten, blijft nog onduidelijk. De Galaxy S23 FE kostte bij zijn introductie eind 2023 699 euro.

mobielsamsungsamsung galaxy s24samsung galaxy s24 fe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen