Nieuws

Samsung Galaxy S23 FE arriveert in Europa voor €699

Samsung Galaxy S23 FE
© Samsung
Samsung heeft de Galaxy S23 FE maandag in Duitsland uitgebracht. Vrijdag verscheen het toestel al in Duitsland. Nu is ook de prijs van de de goedkoopste Galaxy S23-telg bekend.

Toen Samsung de Galaxy S23 FE begin oktober aankondigde, gaf het te kennen de smartphone begin 2024 uit te brengen in België. Een exacte lanceringsdatum werd echter niet genoemd en ook de prijs van de S23 FE werd achterwege gehouden. Dat prijskaartje is intussen bekend, nadat Samsung de smartphone in Duitsland en Frankrijk heeft uitgebracht. De Samsung Galaxy S23 FE kost er 699 euro.

Vermoedelijk is het Belgische prijskaartje gelijk aan de Duitse prijs. Wanneer Samsung de Galaxy S23 FE in België uitbrengt, blijft de enige onbeantwoorde vraag. We verwachten dat dit nog gebeurt voor ze de Galaxy S24-serie introduceren, op 17 januari.

Specificaties Galaxy S23 FE

Samsungs Galaxy S23 FE moet de high-end Galaxy S-serie toegankelijker maken voor een breder publiek. Hiervoor krijgt het een lager prijskaartje, en ook meteen iets minder vlotte hardware. De S23 FE bevat bijvoorbeeld de Exynos 2200-chipset, die ook in de Galaxy S22-serie stak. Het 6,4-inchscherm gaat verder iets minder helder, aan maximaal 1450 nits, tegenover 1750 nits op de Galaxy S23. De batterij is daarentegen weer iets groter. De accu van de Galaxy S23 FE heeft een capaciteit van 4500 mAh, met ondersteuning voor 25 watt snelladen.

Gemaakt voor creators

Met de Galaxy S23 FE zet Samsung naar eigen zeggen een telefoon neer voor contentcreators. Veel speciaals heeft de cameraopstelling echter niet te bieden. De hoofdcamera is 50 MP sterk en wordt ondersteund door een 10MP-telefotocamera en 12MP-groothoeksensor.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Ultra Samsung Galaxy S24 bespaart op werkgeheugen

Fan Edition-reeks

Wanneer de Galaxy S23 FE in België wordt uitgebracht, is nog onduidelijk. Na twee jaar is het weer de eerste Fan Edition-telefoon van de Koreaanse fabrikant. Na de S21 FE besloot de fabrikant geen S22 FE uit te brengen om op componenten te besparen. Die componenten kon het beter gebruiken voor zijn high-end modellen, was het idee.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business