Nieuws

OnePlus Buds Pro 3 worden volgende week gelanceerd

OnePlus Buds Pro 3
© Yogesh Brar
De OnePlus Buds Pro 3 arriveren volgende week al in de (Belgische) winkelschappen. Dat weet tipster Yogesh Brar die enkele afbeeldingen van de oortjes publiceerde.

De gelekte afbeeldingen bevestigen allereerst dat de Buds Pro 3 een andere oplaadcase krijgen dan hun voorgangers. Tegelijkertijd lijkt er aan de in-ears zelf niet veel te veranderen. Net als bij hun voorgangers hebben de OnePlus Buds Pro 2 een glanzend stammetje. Bij de Buds Pro 2 was dat stammetje nog deels mat, maar dat is hier niet het geval. Opvallend is ook dat de oortjes in het plastic ingegraveerde L- en R-markeringen bevatten.

Op de verpakking is verder te zien dat de oortjes beschikken over de LHDC 5.0-bluetoothcodec en het Hi-Res Audio-certificaat hebben ontvangen. LHDC is vergelijkbaar met bluetoothcodecs zoals AptX HD en LDAC en maakt een hogere doorvoer van data mogelijk, tot een bitrate van 900 Kbps. LHDC 5.0 is voornamelijk te vinden op toestellen van Chinese merken zoals Xiaomi, OPPO en OnePlus, maar ook telefoons van Nothing ondersteunen deze codec.

Batterijduur van 43 uur

Brar meldt in zijn bericht op X verder dat elk oortje een 11mm-woofer en 6mm-tweeter bevat, net als de Buds Pro 2 van OnePlus. De oortjes zijn voorzien van ruisonderdrukking die maximaal 50 dB aan omgevingsgeluid kan filteren. OnePlus werkte opnieuw samen met het Deense Dynaudio, dat hielp bij het ontwikkelen van de EQ-instellingen.

Samen met de case moeten de oortjes het zo’n 43 uur uithouden, en de Buds zijn IP55 stof- en waterbestendig. Dit betekent dat je ze zorgeloos kunt gebruiken tijdens het sporten en je je geen zorgen hoeft te maken tijdens een regenbui.

OnePlus heeft de oortjes nog niet aangekondigd, maar volgens Brar zou dat ergens deze week of volgende week moeten gebeuren. Ze zouden dan ook meteen te koop zijn voor omgerekend 150 euro, gebaseerd op de Indiase prijs. Vermoedelijk worden de oortjes in Europa duurder. De Buds Pro 2 hadden in het voorjaar van 2023 een adviesprijs van 179 euro.

audiomobieloneplusoneplus buds pro 3

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen