Nieuws

Google onthult de Pixel Watch 3 met langere batterijduur en nieuwe sportfuncties

Google Pixel Watch 3
© Google
Vanavond is het opnieuw tijd voor een afspraak met Google, dat de 2024-editie van Made By Google organiseert. Op het programma staan heel wat nieuwe Pixel-toestellen, waaronder de nieuwe Pixel Watch 3.

Met de Pixel Watch 3 claimt Google een grote sprong voorwaarts gemaakt te hebben. Het nieuwe toestel zal in 2 groottes te krijgen zijn: 41mm voor kleine polsen, en 45mm voor grote polsen. Op beide horloges zit het Actua-display dat Google zelf ontwikkelde, goed voor een piekhelderheid van 2000 nits. Dat moet het makkelijk maken om de smartwatch af te lezen terwijl je in de zon zit. Zit je in het donker? Dan dimt het scherm de helderheid tot 1 nit, zodat je niemand stoort als je bijvoorbeeld in een cinemazaal zit.

Energiezuiniger

Ook op andere vlakken is het scherm verbeterd: op de 41mm-variant groeit het met 10% dankzij kleinere randen. In vergelijking met de Pixel Watch 2 biedt de grote variant zelfs 40% meer scherm. Om dat in goede banen te leiden, werden ze meteen wat energiezuiniger gemaakt: de verversingssnelheid kan nu schommelen tussen 60Hz en 1Hz, om minder energie te verbruiken met het always-ondisplay.

Dat stelt Google in staat om dit horloge “een hele dag batterijlading” mee te geven. Dankzij Wear OS 5 kan de smartwatch ook overweg met machine learning. Dat systeem zal voorspellen wanneer het tijd is om de bedtijdmodus te activeren. Daarin bespaar je energie door notificaties en het always-ondisplay uit te schakelen. Verder is er nog een batterijbesparingsmodus die de batterijduur moet oprekken tot maar liefst 36 uur.

Fitbit in Google Watch

Google heeft inmiddels Fitbit succesvol ingelijfd, en stopt ook de kennis van dat bedrijf in de Pixel Watch 3. Dat moet ervoor zorgen dat de Pixel Watch 3 beter bij je work-outs pas dan de vorige modellen. Zo krijg je zicht op een “Readiness”-score, die je vertelt hoe klaar je lichaam is voor meer sport die dag. Een algoritme gaat aan de slag met je hartslag in rust, de variatie in hartslag en hoe goed je slaapt om dat allemaal te bepalen.

Functies als “Cardio Load” en “Target Load” helpen je dan weer bepalen hoe je precies moet trainen. Cardio Load zal je vertellen of je te veel of te weinig traint, en Target Load geeft je elke ochtend gepersonaliseerde doelen om te behalen. “Zo blijf je fit, zonder jezelf te overbelasten,” aldus Google. Alle gegevens komen samen in een ochtendbriefing die Fitbit voor je klaarstoomt, zodat je meteen als je wakker wordt zicht op kan krijgen.

Google Pixel Watch 3
© Google

Dat Google met de Pixel Watch 3 steviger inzet op sporten, mag duidelijk zijn. Ook voor lopers komen er extra features naar de Pixel Watch. Met een nieuwe tool kan je Workouts bouwen, en je Pixel Watch 3 helpt ze daarna afwerken. Zit je op het verkeerde tempo, is je hartslag over the top aan het gaan? Dan trilt de smartwatch rond je pols, en krijg je een geluid te horen. Is je loopvorm niet ideaal? Zelfs daar zou het horloge bij helpen: de bewegingsdetectie is namelijk ook verbeterd. Na je loopsessie kan je ook daar feedback over krijgen.

Veiligheid

Daarnaast zit er een nieuwe functie op de Google Pixel Watch 3: de “Loss of Pulse Detection”. Als de smartwatch merkt dat je hart het plots niet meer doet, dan verwittigt het horloge meteen de zorgdiensten. De functie zou heel wat levens kunnen redden: meeste hartproblemen doen zich namelijk voor bij mensen die alleen zijn. Of de functie meteen in België en Nederland beschikbaar is, is echter niet geweten. Nu laat Google enkel weten dat de functie op 3 september ontgrendeld wordt in “een aantal Europese landen”. De fabrikant werkt wel met overheden in andere landen om de functie ook daar in de lucht te krijgen.

Afstandsbediening voor Google-producten

Google werkte ook aan een betere integratie met de rest van het gamma. Je zal bijvoorbeeld je Pixel-telefoon kunnen ontgrendelen met het horloge. Heb je een BWM of een MINI die elektronische sleutel ondersteunt? Dan zal je die ook kunnen ontgrendelen met een Pixel Watch 3, dankzij een nieuwe ultrawidebandchip.

Uitgelicht artikel Google TV Streamer Google TV Streamer (4K) gelanceerd als Chromecast-opvolger

Wat misschien vaker zal voorkomen, is dat je de Google TV-afstandsbediening kwijt bent. Ook daarvoor biedt de smartwatch nu een oplossing. Heb je een Nest-deurbel? Dan kan je vanop je pols zien wie er voor de deur staat.

Prijs, beschikbaarheid en kleur

De 41mm-variant van de Pixel Watch 3 komt in een aantal verschillende kleurcombinaties: Obsidiaan met matzwart, Porselein met Gepolijst Zilver en Hazelnoot. Meer kleur? Dan is er een Pixel Watch 3 in Gepolijst Zilver met een nieuw Rozenkwarts bandje. De 45mm-variant houdt het wat serieuzer, en komt in het Obsidiaan en Porselein. Daarnaast komt er een nieuwe Matte Hazelnoot-kleur, met een matchend Hazelnoot bandje. Nadien kan je ook extra bandjes kopen, bijvoorbeeld in het leer of in metaal.

Van elke grootte horloge zijn twee varianten beschikbaar: wifi of LTE, voor mobiele data. Voor de 41mm-variant liggen de prijzen daarvoor respectievelijk op 399 en 499 euro. Een Pixel Watch 3 van 45 mm groot, kost je dan 449 of 549 euro, afhankelijk van of je mobiele data op het horloge wilt. De Pixel Watch 3 is te krijgen vanaf 10 september.

fitnessgezondheidgoogleGoogle Pixel Watch 3smartwatchesWear OS 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen