Nieuws

Fitbit sluit eigen webwinkel, verhuist naar Google

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Fitbit is gestopt met het aanbieden van zijn producten via de Fitbit-website. Klanten worden nu doorgestuurd naar de lokale Google Store.

Fitbit-klanten moeten voortaan hun fitnesstrackers en bijbehorende accessoires aanschaffen via de Google Store of externe verkopers. De officiële webwinkel is namelijk gesloten: de winkel verwijst je door naar de Google Store. “Fitbit is nu onderdeel van Google. Je aankoop wordt voltooid in de Google Store”, klinkt het in een melding op Fitbit.com.

Alle producten in de Google Store

Alle smartwatches, accessoires en andere Fitbit-producten die je eerder via de officiële store kon kopen, vind je nu in de Google-webwinkel. Een aantal van die producten verschenen begin dit jaar plots in de winkel. Dat de zoekgigant de Fitbit-winkel sluit is niet per se verrassend: het is duidelijk dat Google wil besparen op dubbele kosten. Zo heeft het voortaan niet twee winkels waarvoor het onderhoudskosten moet betalen. Eerder werden de hulppagina’s al naar de Google-infrastructuur verplaatst.

Gegevens overzetten naar Google-account

Op termijn staat hetzelfde te gebeuren met alle data van Fitbit-gebruikers. Zij moeten ten laatste in 2025 hun data overzetten naar een Google-account. Doen ze dit niet, dan gaan de gegevens verloren. Nieuwe gebruikers hebben al geen toegang meer tot het Fitbit-accountsysteem. Zij moeten dus direct een Google-account aanmaken of daarmee inloggen.

De integratie van Fitbit in Google is al langer aan de gang. Eerder dit jaar kreeg het merk al een nieuwe naam: Google Fitbit. Ook besloot de zoekgigant het team van de accessoirefabrikant samen te voegen met andere hardwareteams binnen Google. Hierdoor wil Google besparen op overheadkosten, zoals management en huisvesting. Tijdens dat proces besloten de oprichters te vertrekken.

Toekomst van Fitbit

Wat de impact daarvan is op de toekomst van Fitbit, is nog onzeker. Vast staat dat het merk de komende tijd stilaan meer geïntegreerd zal raken in Googles ecosysteem. Mogelijk komt dit ten goede van nieuwe hardware- en softwareproducten van de zoekgigant. De Pixel Watch-serie is de eerste uitkomst van de Fitbit-samenwerking.

fitbitgoogleontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN