Nieuws

Google Pixel Buds Pro 2 krijgen betere ANC en Gemini als AI-assistent

Google Pixel Buds Pro 2
© Google
Wie denkt dat oortjes alleen maar beter kunnen worden op vlak van geluid, krijgt tijdens de Made By Google-presentatie dit jaar ongelijk. Google brengt namelijk de Pixel Buds Pro 2 uit, “de eerste oortjes die voor Gemini gemaakt zijn”.

Daarvoor zitten er heel wat verbeteringen in de oortjes. Niet te onderschatten daarbij is de nieuwe Tensor A1-chip die de oortjes aandrijft. Die zal zorgen voor een ruisvermindering die tweemaal sterker is dan voorheen. Volgens Google houden de oortjes vlot gesprekken en verkeersgeluiden buiten, maar houden ze tegelijkertijd de geluidskwaliteit helder. Bij meeste oortjes is dat moeilijk, omdat de chip maar zóveel rekenwerk tegelijkertijd aankan. Als daar ANC bij komt kijken, dan blijft er minder rekenkracht over om de muziek goed te doen klinken.

Daar houden de Pixel Buds Pro 2 rekening mee: de A1-chip biedt een aantal lanes die voorbehouden zijn voor het spelen van muziek. Die zou ervoor moeten zorgen dat het geluid altijd op en top blijft. Met die ANC ingeschakeld heb je 8 uur batterijleven, en 30 met de case erbij geteld. Na 15 minuutjes laden, zijn de oortjes alweer goed voor 3 uur luisterplezier.

Eerste oortjes met Gemini

Waar Google wellicht het meest trots op is, is dat hun AI-systeem Gemini in deze oortjes huist. Dat is inmiddels gepromoveerd van chatbot tot een ware digitale assistent, en met de Pixel Buds Pro 2 zal je er rechtstreeks vragen aan kunnen stellen. Een herinnering instellen of de richting naar je bestemming vragen? Volgens Google kan je het AI-systeem zelfs vragen om nieuwe muziek voor te stellen. Dat kan allemaal zonder daarvoor een speciale app te openen of zelfs je gsm maar op te nemen.

Uitgelicht artikel Google Pixel Watch 3 Google onthult de Pixel Watch 3 met langere batterijduur en nieuwe sportfuncties

Gemini kan met de Pixel Buds Pro 2 meer dan eenmalige vragen beantwoorden. Dankzij Gemini Live is het mogelijk om langere gesprekken met de chatbot te houden. Om Gemini Live te gebruiken zal je wel je telefoon moeten ontgrendelen én een Gemini Advanced-abonnement moeten afsluiten. De dienst is aanvankelijk ook alleen beschikbaar in het Engels.

Meer functies

Google heeft sinds kort ook een eigen Find My Device-netwerk, dus het is maar logisch dat de Pixel Buds Pro 2 daarop aansluiten. Google gaat nog verder dan dat: in het doosje van de oortjes zit een speaker, die geluid maakt als je de oortjes kwijt bent.

© Google

Om gesprekken in een goede baan te leiden keert ook de “Clear Calling”-functionaliteit terug. Die zorgt ervoor dat je gesprekspartners geen last hebben van luide omgevingsgeluiden tijdens het bellen. Het omgekeerde is ook mogelijk? Zegt je collega iets tegen je en wil je antwoorden? Dan schakelen de Pixel Buds Pro 2 de ruisonderdrukking automatisch uit, zodat je vlot kan meebabbelen. Ook een functie als multipoint is natuurlijk aanwezig.

Ook film kijken wordt met de Pixel Buds Pro 2 wat indrukwekkender. De oortjes krijgen namelijk ondersteuning voor Spatial Audio met Head Tracking. Daardoor beweegt het geluid met je mee, wat voor meer immersie moet zorgen.

Prijs en beschikbaarheid

De oortjes zijn beschikbaar vanaf 26 september en zullen 249 euro kosten. Je hebt keuze uit 4 kleuren: Porcelain, Hazel, Peony en Wintergreen. Zo passen de oortjes netjes naast de Pixel Watch 3 of één van de Pixel 9-telefoons. Beelden van die verschillende kleuren zijn er nog niet: enkel van de Porcelain en Wintergreen versies kunnen we momenteel beeldmateriaal tonen.

audiodraadloze oortjesgooglegoogle pixel buds pro 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen