Nieuws

Garmin Fenix 8 is op de gevoelige plaat vastgelegd

Garmin Fenix 8
© Roland Quandt
Garmin lanceert binnenkort mogelijk drie nieuwe smartwatches: de Fenix 8, Fenix E en Enduro 3. Geruchtenmaker Roland Quandt lekte alvast de eerste afbeeldingen.

Quandt voorspelt dat Garmin de Fenix 8, Fenix E en Enduro 3 zal presenteren tijdens IFA 2024, dat begin september plaatsvindt in Berlijn. Van de drie te onthullen smartwatches is de Fenix E het enige volledig nieuwe model. Er is namelijk nog niet eerder een E-model in de Fenix-serie verschenen. Volgens de Duitse geruchtenmaker zal de Garmin Fenix E een goedkopere smartwatch zijn, vergelijkbaar met de Apple Watch SE en de Samsung Galaxy Watch FE.

Oledschermen op de Fenix 8

De Fenix E zou als het ware de lcdschermen van de Fenix-serie erven, terwijl Garmin met de Fenix 8 overstapt op amoledschermen. Deze panelen hebben verschillende voordelen, zoals een hogere piekhelderheid, beter contrast en indrukwekkendere kleurweergave dan lcd.

De Garmin Fenix 8 zou verder beschikbaar zijn in twee formaten: 47 en 51 millimeter, en er komt ook een Solar-versie. Deze smartwatches bevatten zonnecellen op het scherm, waardoor de smartwatch door zonlicht wordt opgeladen. Hoeveel voordeel je hiervan hebt, hangt uiteraard af van hoeveel tijd je buiten doorbrengt.

De prijzen van de Fenix 8 beginnen bij 1.099 euro voor de 47mm-versie en lopen op tot 1.199 euro voor de 51mm-variant.

Garmin Enduro 3

Quandt meldt dat de Enduro 3 waarschijnlijk alleen in een 51mm-variant beschikbaar komt. Welk type scherm dit horloge krijgt en wat de Enduro 3 gaat kosten, blijft voorlopig gissen. Zijn voorganger had net als de Fenix 8 Solar de mogelijkheid om via zonne-energie op te laden.

In vergelijking met de Fenix-serie ziet de Enduro 3 er een stuk subtieler uit, mede door het stoffen bandje. Qua prijs is de Enduro mogelijk iets duurder: zijn voorganger kostte al 1.099 euro. Mede door inflatie kan dat prijskaartje nu nog iets hoger uitvallen. Meer informatie over de smartwatches wordt begin september verwacht, tijdens IFA 2024.

fitnessgarmingarmin enduro 3garmin fenix 8garmin fenix e

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen