Reviews

Garmin Fenix 7 review: het beste sporthorloge is nog beter geworden

Voordelen
Alle sport features die je verwacht
Extreem lange batterijduur
Touchscreen
Nadelen
Het scherm is niet meer van deze tijd
Bellen niet mogelijk
Aanbevolen prijs: €699
Totaalscore 8
Garmin brengt een touchscreen naar de Fenix-lijn en verbetert haar tophorloge op (bijna) alle fronten.

De Garmin Fenix 7 is de nieuwste versie van Garmin’s meest geavanceerde sporthorloge. Ten opzichte van de Fenix 6 zijn bestaande features verbeterd en is een langverwacht touchscreen toegevoegd. Data kan uitgebreider bekeken worden en zelfs tijdens het sporten zijn grafische weergaven mogelijk. Ook zijn de prestaties van de batterij en het opladen op zonne-energie sterk verbeterd.

Design en uiterlijk

De Fenix 7 heeft een stoere, robuuste uitstraling. Tegelijkertijd zorgen de gebruikte materialen voor een luxe uitstraling. Dit geeft vertrouwen dat het horloge geschikt is voor gebruikt in extreme omstandigheden. Het display ligt ietwat verzonken in de metalen behuizing die verkrijgbaar is in volledig zwart of metaal met zwarte of witte accenten met bandjes in verschillende kleuren en van enkele premium materialen. Daarnaast is de Fenix 7 beschikbaar met een schermdiameter van 42, 47 of 51mm. Tot slot kan gekozen worden uit Gorilla Glass of saffier met of zonder optie het horloge te kunnen op te kunnen laden met zonne-energie. De Fenix 7 zit door het comfortabele bandje stevig om de pols. Hoewel het horloge wat aan de dikke kant is, merk je uiteindelijk nauwelijks dat je het horloge draagt.

Waar voorgaande modellen van de Garmin Fenix enkel bediend konden worden via de stevige knoppen, is op de Fenix 7 een intuïtieve touch interface toegevoegd. Toevoeging van het touchscreen is met name handig om snel toegang te krijgen tot de data op de Watch Face. Ook het scrollen op de landkaart wordt hiermee vele malen gebruiksvriendelijker. Tijdens activiteiten wordt het touchscreen automatisch uitgeschakeld, zodat registratie van je activiteit niet per ongeluk onderbroken wordt. Mocht je het touchscreen toch willen gebruiken tijdens een activiteit kan dit met een simpele toetsencombinatie eenvoudig aan en uit worden gezet.

Features

De Garmin Fenix 7 richt zich op sporters die een sporthorloge naast registratie van activiteiten ook in het dagelijks leven willen gebruiken. De Fenix 7 geeft je bijzonder inzicht in jouw fysieke gesteldheid. Je kunt een activiteit naar keuze uitvoeren, maar ook kun je ervoor kiezen om een training of trainingsprogramma van de Garmin coach te volgen, waardoor je constructief en gevarieerd leert sporten.

Garmin geeft je niet alleen inzicht in je sportprestaties, maar ook in je herstel. Afhankelijk van de intensiteit van activiteiten die je doet in combinatie met slaapkwaliteit en de hoeveelheid rust gedurende de dag wordt een hersteladvies gegeven.

Ook beschikt de Fenix 7 over full-map navigatie, waardoor je ook op vakantie een ronde kunt wandelen, hiken, hardlopen of fietsen zonder verdwaald te raken. Tijdens een krachttraining telt de Fenix 7 het aantal herhalingen van je oefening en herkent in enkele gevallen zelfs welke oefeningen je hebt gedaan.

Naast alle sportgerelateerde features kunnen notificaties op het horloge worden ontvangen, kan muziek worden opgeslagen en afgespeeld en kan Garmin Pay gebruikt worden om te betalen. Tot slot is er een uitgebreide appstore beschikbaar waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. 

Batterij

Garmin claimt een batterijduur van 18 dagen in smartwatch modus. Ten minste 10 uur wanneer alle satellietsystemen en muziek aan staan tot wel 57 dagen in batterijbesparingsmodus. Tijdens onze test kwamen we bij normaal gebruik tot een batterijduur van 8 dagen. Hierbij droegen we het horloge 24 uur per dag, waren notificaties ingeschakeld en deden we dagelijks activiteiten waarbij GPS modus is ingeschakeld. 

Voor de echte avonturiers kan het horloge in expeditiemodus worden gezet, waarbij de GPS locatie eens per uur wordt vastgelegd en overige connectiviteit wordt uitgeschakeld. De batterijduur die Garmin claimt in deze modus is indrukwekkend te noemen. Bij de Fenix 7 met 47mm scherm zou de batterijduur in deze stand 40 dagen bedragen wat met de uitvoering met solar scherm verlengd kan worden tot maximaal 74 dagen.

Om de hoge batterijduur mogelijk te maken is de Fenix 7 uitgerust met een MIP-scherm (memory in pixel). Een zeer energiezuinig scherm dat zelfs in de meest extreme omstandigheden goed afgelezen kan worden.

Conclusie

Garmin heeft met ontwikkeling van de Fenix 7 het meest multidisciplinaire sporthorloge nog completer gemaakt. De analyses zijn duidelijk, uitgebreid en mooi weergegeven. Bovendien is de bediening van het horloge ondanks de vele opties intuïtief. Helaas ontbreekt de mogelijkheid om te bellen met het horloge.

De batterijduur is uniek in zijn klasse. Om dit mogelijk te maken is gekozen voor een display dat iets minder mooi is. Gelukkig heeft Garmin met de Epix 2 een alternatief aan de collectie toegevoegd, waarbij de indrukwekkende functies van de Fenix 7 gecombineerd worden met een even indrukwekkend scherm.

De prijs van de Fenix 7 varieert momenteel van 699 euro voor de normale Fenix 7 tot 1199 euro voor de grootste uitvoering met saffierglas, laden op zonne-energie en titanium polsband. Dat is een behoorlijk bedrag, maar de fanatieke sporter zal gezien de uitgebreide mogelijkheden van het horloge met nieuwste technologieën absoluut geen spijt krijgen van deze aankoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business