Nieuws

Apple komt dit najaar met betaalbare AirPods

Apple AirPods 3
© Unsplash / Thai Nguyen
Wanneer komt Apple weer eens met nieuwe AirPods? Apple-analist Mark Gurman voorspelt dat we het tijdens de iPhone 16-lancering al zover is.

Gurman verwacht dat Apple in september zelfs twee AirPods-modellen lanceert. Het ene model zal de relatief goedkope AirPods 2 vervangen, terwijl het andere de AirPods 3 opvolgt. Volgens de analist hoeven we dit jaar nog geen opvolgers voor de AirPods Pro (Gen 2) te verwachten: de focus ligt op ‘betaalbare’ in-ears.

Nieuwe instapmodellen van AirPods

Het is lastig te voorspellen hoe betaalbaar het instapmodel precies zal zijn. Momenteel verkoopt Apple de tweede generatie AirPods voor 149 euro, terwijl de opvolger daarvan 50 euro duurder is. Mogelijk houdt Apple dezelfde prijs aan voor de nieuwe betaalbare AirPods-serie die in september wordt gepresenteerd.

Wat de nieuwe AirPods-modellen exact te bieden hebben, laat Gurman ook nog in het midden. De designtaal, inclusief het stammetje, zal vermoedelijk ongewijzigd blijven. Apple zou de in-ears daarentegen wel een audio-upgrade en verbeterde batterijduur kunnen geven. We verwachten ook niet dat Apple plotseling rubberen oordopjes zal toevoegen aan zijn instap-AirPods: wie een betere ‘seal’ wil voor ANC, moet dus nog steeds de AirPods Pro overwegen.

ANC is in ieder geval wél een nieuwe functie voor de AirPods 4, de duurste AirPods die Apple dit jaar gaat aankondigen. De opvolger van de AirPods 2, waarvan de naam nog onbekend is, zal echter zonder ruisonderdrukking komen. Dat liet Gurman eind vorig jaar al weten.

AirPods Max 2

Hij voorspelde toentertijd ook dat Apple dit najaar met de AirPods Max 2 zou komen. De introductie daarvan lijkt inmiddels te zijn verschoven, vermoedelijk naar 2025. Komend jaar lanceert Apple ook de AirPods Pro 3: de kans is groot dat deze producten op hetzelfde moment uitkomen.

Voor die tijd zullen we dus al ‘goedkopere’ AirPods zien. De iPhonefabrikant de in-ears al in september lanceren, gelijktijdig met de iPhone 16-serie, Watch 10 (of X), Watch Ultra en mogelijk de iPhone SE (2024).

airpodsairpods 3appleaudioiphone 16mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen