Nieuws

Apple brengt in 2024 twee betaalbare AirPods uit

AirPods usb-c
© iStock / tobiasjo
Apple zou in 2024 minstens twee nieuwe AirPods uitbrengen, waaronder de vierde generatie AirPods. Beide modellen begeven zich onder de AirPods Pro.

Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman werkt Apple daarnaast aan een opvolger van de tweede generatie AirPods, die nog altijd verkrijgbaar is. Zodoende mogen we in 2024 twee nieuwe AirPods – elk in het betaalbare segment – verwachten. Hoe die modellen zich van elkaar onderscheiden, is vooralsnog ongeweten. Qua ontwerp zouden de AirPods zeker en vast veel op elkaar lijken, meldt Gurman op basis van bronnen bekend met de materie.

Bovendien lijkt het ontwerp veel op zijn voorgangers, zeggen die bronnen. Apple zou de ontwerpen van de AirPods 2 en AirPods 3 mengen voor het nieuwe design. Vermoedelijk betekent dit ook dat je op geen van beide AirPods siliconen eartips gaat tegenkomen. Net als voorgaande jaren blijft dit een element voorbehouden aan de Pro-serie.

Desondanks voorziet Apple de AirPods 4 van actieve ruisonderdrukking (ANC), zegt de journalist. De opvolger van de AirPods 2 moet het zonder noise cancelling stellen. Ook ontbreekt het deze oortjes aan een speaker voor FindMy-meldingen. Die speaker zit naar verluidt wel op Apple’s AirPods 4. Je mag er ten slotte vanuit gaan dat beide AirPods-modellen beschikken over een usb-c-aansluiting – die ontbreekt nu nog op de AirPods 2.

Uitgelicht artikel AirPods Elektroden in AirPods zouden binnenkort hersengolven kunnen lezen

Upgrade voor AirPods Max

Gurman zegt dat Apple ook een upgrade voor de AirPods Max gepland heeft. Die blijft wel beperkt tot de integratie van een usb-c-poort. Een geheel vernieuwde Max lijkt vooralsnog niet in de pijplijn te zitten. Dat is anders voor de AirPods Pro. Apple’s high-end draadloze oortjes moeten in 2025 een grote update krijgen. Die upgrade zou een nieuwe chip en ontwerp meebrengen. Vermoedelijk heeft die upgrade ook impact op de audio- en ANC-kwaliteit van de Pro’s.

Voorlopig gaat het wel enkel om speculaties. Apple heeft de genoemde details niet bevestigd, zoals gewoonlijk voor geruchten. In 2024 en 2025 zal moeten blijken of de genoemde details juist zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business