Nieuws

Apple werkt aan goedkoopste én duurste AirPods ooit

Apple Airpods
Apple is druk in de weer met nieuwe AirPods-producten. Die zouden vanaf eind volgend jaar op de markt kunnen komen.

Die nieuwe AirPods zouden heel wat goedkoper moeten zijn dan nu het geval is. Voor een paar draadloze oortjes van Apple betaal je vandaag de dag gemakkelijk 160 euro – en dat is als je voor de goedkoopste optie gaat. Wie een iets meer up-to-date geluidservaring wilt, telt voor de Apple Airpods 3 inmiddels meer dan 200 euro neer. Voor de Pro-oortjes van Apple loopt dat bedrag nog hoger op: tot 300 euro.

Dat zijn prijzen die niet iedereen wil of kan betalen, hoe goed het product ook is. Dat hebben ze ook bij Apple gemerkt. Nu blijkt het bedrijf te werken aan een set goedkopere AirPods. Op die manier moeten de AirPods beter bestand zijn tegen concurrentie uit de lagere prijsklasses.

Die oortjes zouden volgens supply chain-analyst Ming-Chi Kuo al in de tweede helft van 2024 op de markt kunnen komen. Loopt de zaak vertraging op, dan mogen we de oortjes verwachten in begin 2025. Voor 99 dollar hoopt Apple de oortjes aan een groot publiek kwijt te kunnen. Hoeveel de Airpods ‘Lite’ in Europa zullen kosten werd nog niet bekend gemaakt. De kans is groot dat het dollarteken wordt omgewisseld voor een euroteken en dat de oortjes zo op het schap worden gezet.

Duurste AirPods ooit

Tegelijkertijd trekt Apple opnieuw naar het hoogste marktsegment met nieuwe AirPods Max. De eerste versie van deze draadloze hoofdtelefoon kwam in 2020 met een flink prijskaartje op de markt. Wie ze meer dan twee jaar later nog wil aanschaffen is er zo’n 629 euro aan kwijt. Nu is er een opvolger onderweg en ziet het er niet naar uit dat het prijskaartje getemperd zal worden. De AirPods Max-opvolger zou tegelijkertijd met de draadloze oortjes op de markt moeten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business