Nieuws

Apple AirPods Lite mogelijk in aantocht

Apple AirPods Lite
Met een adviesprijs van 219 euro zijn de Apple AirPods niet bepaald goedkoop. Naar verluidt wordt er nu gewerkt aan AirPods Lite die een pak betaalbaarder moeten zijn.

AirPods Lite klinkt als een naam die we niet snel bij Apple zullen terugzien. Dat geldt sowieso al voor Lite-producten: Apple levert niet graag in op kwaliteit en ambieert daarbij een positie tussen de luxe merken. Met de iPhone SE liet Apple al eens zien dat betaalbare producten niet per se minder luxe – alleen misschien wel wat gedateerd – hoeven te zijn. Volgens Jeff Pu, analist bij Haitong Intl Tech Research, werkt Apple aan goedkopere AirPods Lite.

Volgens Pu moeten de goedkopere AirPods concurreren met niet-Apple oortjes en dienen ze vooral als opvulling van tegenvallende AirPods 3-verkopen. De vraag naar de AirPods 3 zou dit jaar namelijk inzakken naar 63 miljoen exemplaren, van 73 miljoen verkopen in 2022. Nieuwe AirPods hoeven we dit jaar volgens de analist niet te verwachten, mede door de slechte economische omstandigheden.

Hergebruik oud AirPods-ontwerp

Welke functies we kunnen verwachten op de AirPods Lite laat Pu in het midden. Het is mogelijk dat Apple een oude generatie AirPods van onder het stof vandaan trekt en die opnieuw lanceert. Ook is het mogelijk dat Apple geheel nieuwe AirPods introduceert of oude AirPods deels ‘ontmantelt’ om op een lager prijspunt toe te komen. Ten slotte is het mogelijk dat Apple simpelweg de prijs van de AirPods 2 verlaagt.

Het is overigens niet de eerste keer dat er geruchten over AirPods Lite-oortjes verschijnen. Vorig jaar nog werden er geruchten verspreid over goedkopere AirPods. Uiteindelijk bleek het om de AirPods 3 te gaan. Neem geruchten over nieuwe Lite-oortjes dus zeker met een korrel zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business