Reviews

AirPods 3 review: beter design, betere audiokwaliteit

AirPods 3 review 2022
Voordelen
Spatial Audio
Case opladen via MagSafe
Fel verbeterde audiokwaliteit
Nadelen
Geen USB-C-poort in case
Geen ruisonderdrukking
Aanbevolen prijs: €190 euro
Totaalscore 9
De AirPods 3 zijn beschikbaar sinds eind 2021. Wij gingen ermee aan de slag en testten de nieuwe earbuds uit in ons Apple ecosysteem.

Eind vorig jaar bracht Apple een langverwachte opvolger van de AirPods uit. Het gaat hierbij al om de derde generatie intussen. De Apple AirPods 3 brachten een hele hoop features mee waarop veel fans al een tijd zaten te wachten. Met de AirPods Pro als basis heeft de iPhonebouwer dan ook een set earbuds op de markt gebracht waarbij de prijs/kwaliteit-verhouding zeer dicht bij elkaar ligt. Wij gingen ermee aan de slag en beschrijven onze ervaring in deze beknopte review.

Apple AirPods 3: prijs en features

Wie vandaag al een set AirPods heeft en uitkijkt naar een opvolger is misschien al overtuigd bij het lezen van de nieuwe features. Het enige dat hetzelfde is gebleven is de Apple H1-chip die we ook terugvinden in de AirPods Pro en AirPods 2.

  • Chip: Apple H1
  • Draadloos laden: Ja, via MagSafe.
  • Spatial Audio: Ja
  • Waterresistent: Ja, IPX4
  • Batterijduur: 30 uur
  • Prijs: +- 190 euro (februari 2022)
Apple AirPods 3 review

Design

Sinds het debuut van de AirPods in 2016 heeft Apple weinig of niets gewijzigd aan het originele design. De AirPods Pro krijgen wel een meer in-ear design maar verder zag je maar weinig verschil. Dat is niet meer het geval met de AirPods 3 uit 2021.

Als eerste valt het op dat de steeltjes van de earbuds een stuk korter zijn dan bij de voorgangers, net zoals bij de Pro’s. De AirPods 3 hebben – naar ons gevoel – een zeer vlotte pasvorm die redelijk universeel zou moeten zijn. Er zijn altijd voor- en tegenstanders dus is het belangrijk om dit goed te controleren alvorens je de aankoop doet.

Het grote verschil met de AirPods Pro is het ontbreken van de opzetstukjes. Niet alleen qua uiterlijk, maar de opzetstukjes hebben ook een effect op de ruisonderdrukking. Zo hebben deze earbuds geen actieve of passieve ruisonderdrukking. Apple heeft naar eigen zeggen het design wel zo ontwikkeld dat de earbuds zoveel mogelijk omgevingsgeluid tegenhouden.

Vind je AirPods altijd terug in de Zoek Mijn-app.

Ruimtelijke audio/Spatial audio

Eén van de nieuwste features bij alle audioproducten van Apple is Spatial Audio of Ruimtelijke Audio. De bedoeling is om jouw muziek, video’s en noem maar op softwarematig te gaan verbeteren/analyseren zodat het ruimtelijker klinkt. Ook de AirPods Max en Pro hebben deze feature aan boord.

We hebben Spatial Audio al eens kunnen uittesten bij de AirPods Max en waren daar laaiend enthousiast over. Dat heeft volgens ons vooral te maken met het over-ear design van de Max. Bij deze AirPods 3 hadden we dat gevoel een stuk minder. Om de een of andere reden bracht Spatial Audio vaak een geveinsd gevoel van 3D-audio. Het klopt gewoon soms niet. Bij Spatial Audio krijg je de keuze om je hoofd te ‘tracken’; daarbij past de muziek zich aan aan de manier waarop je je hoofd beweegt. Dit brengt soms vreemde situaties met zich mee waarbij de muziek helemaal naar één kant verschuift.

Over het algemeen is Spatial Audio een zeer goede toevoeging in de AirPods maar we denken dat Apple de software nog wat meer op punt moet zetten.

AirPods 3: Audiokwaliteit

Waar het nu uiteindelijk allemaal om draait bij een nieuw paar earbuds is de audiokwaliteit. Ook hier kunnen we bevestigen dat Apple een goed product op de markt heeft gebracht. Het verschil met de voorgangers is overduidelijk en je krijgt – net zoals in de AirPods Max en Pro – een geweldige audiokwaliteit die gecontroleerd warme, diepe bassen en tegelijkertijd hogere scherpe tonen kan combineren zonder dat het gaat irriteren.

In heel wat muziekgenres is het leuk om net die extra audiokwaliteit in je oren te blazen. De AirPods 3 brengen alle details uit je favoriete nummers naar voren en dat geeft een zeer prettig gevoel. Als je dus fan bent van degelijke audio maar ook niet overdreven veel geld wilt uitgeven – en in het ecosysteem van Apple zit (bonus) – raden we de AirPods 3 zeker en vast aan.

Zijn de nieuwe AirPods iets voor jou?

Bovendien is de derde generatie voorzien van een IPX4-rating en kan je de oplaadbare case eindelijk ook opladen via het draadloze MagSafe. Als je dus thuis al een MagSafe-lader hebt liggen zal je deze voortaan nog meer kunnen gaan gebruiken, een groot voordeel vinden we. Niet getreurd, Apple heeft onderaan de case ook een Lightning-poort voorzien. We hadden hier liever een USB-C-poort gezien maar we weten allemaal hoe Tim Cook en co. daarover denken.

Verder krijg je een fantastische audiokwaliteit recht in je oren geblazen, Spatial Audio, een ingebouwde EQ en 30 uur luisterplezier in combinatie met de case. Wat helaas ontbreekt in deze derde generatie is ruisonderdrukking. Er zijn namelijk heel wat concurrerende earbuds op de markt voor die prijs (of goedkoper) die wel heel goede ruisonderdrukking te bieden hebben. Zit je in het Apple-ecosysteem? Dan zijn AirPods altijd een betere keuze aangezien je ze bijvoorbeeld ook kan terugvinden in de Zoek Mijn-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business