Nieuws

Tesla experimenteert met interieur dat duizenden euro’s goedkoper is

Tesla Model 3
© Tesla

Dankzij schaalvergroting heeft Tesla de prijzen van zijn elektrische voertuigen de afgelopen jaren weten te verlagen. Dit voorjaar kondigde Tesla nog een prijsdaling aan voor de Model Y: de basisversie van die EV werd toen 4.000 euro goedkoper. Het moge echter duidelijk zijn dat je niet onbeperkt prijzen kan blijven verlagen zonder ook op materiaal- en ontwikkelingskosten te besparen. Dit wordt duidelijk nu Tesla experimenteert met een ‘goedkoper interieur’ voor de Model 3.

Interieurkeuze Model 3

Mexicaanse Tesla-kopers krijgen sinds kort twee interieurkeuzes aangeboden wanneer ze de Model 3 Standard Range (achterwielaandrijving) configureren. In dit nieuwe interieur maakt Tesla bijvoorbeeld gebruik van een stoffen bekleding voor de stoelen. Wil je een kleur kiezen voor je interieur? Dan moet je niet bij de basisversie zijn: die is alleen beschikbaar in het zwart.

Tesla heeft verder het scherm voor de achterpassagiers verwijderd. Via dit scherm konden zij, naast het bedienen van de airco, ook games spelen en muziek en video’s streamen. De usb-c-oplaadpoorten blijven behouden, ongeacht het gekozen interieur. Dat geldt ook voor het infotainmentscherm bij de bestuurder en de ledstrips rondom de bestuurder. Ook daar lever je echter in op de kleurmogelijkheden: de basisversie krijgt witte leds, die je alleen kan in- en uitschakelen.

© Electrek

Ten slotte heeft Tesla gesleuteld aan de geluidsdemping. Momenteel levert Tesla al zijn Model 3’s in Europa met akoestische raampanelen. Deze panelen zijn iets dikker dan ‘normaal’ glas, omdat ze omgevingsgeluid, zoals het rolgeluid van banden en windgeruis, proberen te dempen. Klanten die kiezen voor de goedkopere versie krijgen dit dikkere, akoestische glas echter alleen bij de voorportieren, terwijl bij de achterportieren dunner glas wordt gebruikt.

Hoeveel kun je besparen?

Voorlopig experimenteert Tesla alleen in Mexico met dit nieuwe interieur. De Model 3 Standard Range met achterwielaandrijving kost in Mexico nu omgerekend (exclusief btw) 36.000 euro. In België kost de EV daarentegen 43.470 euro voor de instapversie. Mocht de interieurkeuze ooit in onze regio beschikbaar komen, dan kun je mogelijk enkele duizenden euro’s besparen. Dit blijft echter onzeker, want de kans is groot dat Tesla de goedkopere uitvoering in Mexico lanceert om de daar doorgaans iets armere bevolking te stimuleren een EV te kopen.

Connected Carteslatesla model 3

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen