Nieuws

Tesla Model Y wordt definitief een stuk goedkoper

Tesla Model Y EU
© Tesla
Tesla heeft de catalogusprijs van de Model Y in België met 4.000 euro verlaagd. Eerder kwam Tesla al met een prijsdaling voor stockwagens.

Voor stockwagens kwam het prijskaartje van de Model Y op 39.990 euro te liggen, bijna 8.000 euro goedkoper dan de dan geldende cataloguswaarde. Nu verlaagt Tesla ook de cataloguswaarde van de Model Y, meldt het in een persbericht. De basisvariant van de Tesla Model Y wordt 4.000 euro goedkoper en komt daarmee uit op 43.970 euro, van 47.970 euro voor de aankondiging.

Tesla zegt de prijsverlaging te kunnen doorvoeren door ‘efficiëntiewinsten’ in het productieproces. Die kostenverlaging zet de fabrikant nu door naar consumenten. “Het is onze missie de transitie van de wereld naar duurzame energie te versnellen. Een belangrijk aandachtspunt voor ons is om ervoor te zorgen dat Tesla toegankelijker wordt voor meer mensen”, schrijft de Belgische Tesla-woordvoerder.

Hoewel de cataloguswaarde op 43.970 euro uitkomt, is dat niet per se de prijs die je betaalt voor de versie die je wenst. Wie andere velgen of een andere lakkleur of -soort wenst, betaalt iets meer. Dat geldt ook voor de Long Range- en Performance-versies van Tesla’s Model Y. De genoemde prijs geldt namelijk voor de versie met achterwielaandrijving.

Populairste EV in Europa

In 2023 heeft Tesla met de Model Y een record behaald. Hoewel de cijfers nog worden nagetrokken, is de kans groot dat de Model Y in 2023 de bestverkochte auto van Europa zal zijn. Nu de prijs in één klap 4.000 euro lager ligt, wordt dat succes in 2024 mogelijk herhaald.

Niet alleen op Europees vlak boekt de EV-fabrikant successen. 2023 was voor het EV-merk van Elon Musk het beste jaar tot nu toe, met 1,81 miljoen verkochte elektrische auto’s. Daarmee behoudt de autofabrikant zijn leiderschapspositie in het EV-segment; het Chinese BYD staat op de tweede plaats, maar is een speler die Tesla dit jaar wel eens van de troon zou kunnen stoten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business