Nieuws

Tesla België verlaagt basisprijs Model Y naar 39.990 euro

Tesla Model Y
© Tesla
Op zijn website biedt Tesla de Model Y aan voor 39.990 euro. Nooit eerder kon je in ons land een Tesla kopen voor minder dan 40.000 euro.

Het mag dan wel om stockwagens gaan, het blijft een opvallende prijsdaling, tegenover de cataloguswaarde van 47.970 euro. Wie zijn voertuig wel volledig zelf wil kunnen configureren (zoals de kleur van de lak en de binnenbekleding), betaalt nog steeds de volle pot.

Tesla Model Y onder de 40.000 euro

Via de pagina ‘Vooraf geconfigureerde voertuigen‘ op de Tesla-website, kunnen geïnteresseerden wel een koopje doen. Nu de aankoopprijs onder de magische grens van 40.000 euro duikt, kunnen kopers in onze contreien een beroep doen op de premie van 5.000 euro die de Vlaamse overheid toekent. Die moet elektrisch rijden promoten voor wie een EV net niet betaalbaar is. Consumenten konden daarbij niet meteen rekenen op Tesla. De Model Y was immers nog 7.971 euro te duur. Daar komt nu dus verandering in.

Mogelijk volgt er nu een stormloop, want Tesla geeft zelf aan dat de stock aan wagens die daarvoor in aanmerking komen beperkt is. “Het zijn stockmodellen die voorgeconfigureerd zijn en daarom meteen leverbaar zijn”, zegt de EV-bouwer. Geïnteresseerden zullen er dus snel bij moeten zijn. Tesla riskeert zo wel wat enthousiastelingen in de kou te zetten, tenzij het van plan is om de catalogusprijs te verlagen of zijn stockaanbod uit te breiden.

Uitgelicht artikel Tesla Tesla breekt weeral verkooprecord, blijft BYD voor

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business