Nieuws

OnePlus lanceert Buds Pro 3 voor 199 euro

OnePlus Buds Pro 3 zwart
© OnePlus
OnePlus heeft dinsdag de Buds Pro 3 geïntroduceerd als opvolger voor de Buds Pro 2 uit 2023. De grootste aanpassing vinden we terug bij de oplaadcase, die voortaan afgerond is.

OnePlus heeft het ontwerp van de oortjes grotendeels ongewijzigd gelaten. Wat wel anders is, is dat de volledige stam nu glanzend is afgewerkt. Op de Buds Pro 2 was een deel nog mat afgewerkt. Daarnaast is er een nieuwe kleur, Lunar Radiance, die de plaats inneemt van Arbor Green op de Buds Pro 3. De oortjes zijn ook nog steeds in het zwart verkrijgbaar (wel onder een nieuwe naam: Midnight Opus).

De oplaadcase van de Buds Pro 3 valt op door zijn neplederen afwerking aan beide zijden, met een gouden of zwarte band ertussen. Qua vorm lijkt de case sterk op de oplaadcase van de OPPO Enco X2-oortjes: ook die case heeft een ‘ei’-vorm.

Langere afspeelduur

Volgens de specificatielijsten beschikken de in-ears over dezelfde hardwareconfiguratie als de Buds Pro 2. Dat betekent dat er in elk oortje een 6mm-tweeter en 11mm-woofer zit. De 6 mm-tweeter heeft een verbeterd diafragma. OnePlus zegt dat de Buds Pro 3 hierdoor beter omgaat met hoge audiofrequenties en meer detail levert in de audioweergave.

Het Deense Dynaudio werd opnieuw ingehuurd om de audiobeleving te optimaliseren. Dynaudio staat bekend om zijn HiFi-speakers, maar werkt inmiddels al jaren samen met OnePlus en OPPO voor hun in-ears. Daarnaast hielpen ze ook met het samenspel van de twee DAC’s per oortje: een vrij gecompliceerde opstelling die we bij weinig andere oortjes tegenkomen.

OnePlus Buds Pro 3 hoesje
© OnePlus

Ondanks deze complexe opstelling houden de oortjes het toch 6 uur vol op één lading als je ze in AAC-modus gebruikt met ruisonderdrukking. In totaal zouden de oortjes 43 uur mee kunnen gaan, tegenover 39 uur bij de Buds Pro 2.

Ruisonderdrukking tot 50 dB

Er zijn ook verbeteringen te vinden bij de ruisonderdrukking. Deze kan voortaan tot 50 dB aan omgevingsgeluid dempen, tegenover 48 dB bij de Buds Pro 2. Hoewel dat verschil klein lijkt, moet je bij decibels rekening houden met de logaritmische schaal. Een toename van 3 dB betekent een verdubbeling van de geluidssterkte. Het verschil bij de Buds Pro 3 is echter net iets kleiner. Je moet wel handmatig de maximale ANC-instelling selecteren.

De oortjes beschikken verder over ruimtelijk geluid, LHDC 5.0, AAC, SBC en Bluetooth 5.4. De fabrikant zegt echter niets over de nieuwe mogelijkheden van Bluetooth 5.4, zoals LE Audio en Auracast.

Prijs en beschikbaarheid

De Buds Pro 3 van OnePlus zijn per direct verkrijgbaar bij de Chinese fabrikant voor 199 euro. Tijdelijk zijn ze iets goedkoper, en betaal je 179 euro. Vergeleken met vorig jaar is de prijs ditmaal met 20 euro gestegen.

audiooneplusoneplus buds pro 3ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen