Nieuws

Microsoft start uitrol ‘samengevoegde’ Teams-app voor werk en privé

Microsoft Teams nieuwe app
© Microsoft
Volgend op de aankondiging van de gebundelde Microsoft Teams-app voor werk en privé, is de nieuwe versie van Teams vanaf vandaag beschikbaar op Windows en macOS.

Momenteel biedt Microsoft nog twee Teams-apps aan voor Windows en macOS. Eén is bedoeld voor werk en school, en de ander is voor privégebruik (gratis). Om na het werk met vrienden te chatten, moest je dus eerst van Teams-app wisselen, en omgekeerd als je werkdag begon. De gebundelde versie van Microsoft Teams maakt de losse Teams-apps overbodig: zowel zakelijk als privégebruik is mogelijk, kondigde de softwaregigant dit voorjaar aan. Deze versie was al als bèta beschikbaar, en ditmaal volgt de uitrol voor alle gebruikers van de videoconferentiedienst.

Switchen tussen accounts

Voortaan kun je zowel zakelijke, school- als privéaccounts van Teams in één app gebruiken. Je kunt de verschillende profielen zelfs tegelijkertijd openen, zij het in verschillende vensters. Wil je je focussen op één profiel? Wissel dan simpelweg van profiel via het menu rechtsboven.

Nieuwe versie Microsoft Teams
© Microsoft

De vernieuwde Teams-app brengt ook enkele verbeteringen voor videogesprekken. Zo kun je na de update ook als gast meetings bijwonen zonder in te hoeven loggen. Ben je al ingelogd bij de videoconferentie-app? Dan kun je voortaan kiezen uit de verschillende ingelogde profielen zodra je een meeting betreedt. Ook op dat moment kun je er nog voor kiezen om zonder account deel te nemen aan de meeting.

De vernieuwde Microsoft Teams-app biedt thuisgebruikers ook de mogelijkheid om community’s op te zetten, waar en wanneer dan ook meetings met anderen op te zetten, bestanden te delen en meer – allemaal zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Windows en macOS

Microsoft rolt de nieuwe Teams-ervaring vanaf vandaag uit naar Windows 10, Windows 11 en macOS. Wie de app al gebruikt, wordt automatisch overgezet. In alle andere gevallen kun je de nieuwe app vanaf woensdag downloaden.

De nieuwe ervaring is overigens alleen beschikbaar met de nieuwe Teams-app. Gebruik je nog de klassieke versie van de videoconferentie-app, dan is het noodzakelijk om eerst die overstap te maken.

businessmicrosoftmicrosoft teamsteamszakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen