Nieuws

Nieuwe Microsoft Teams-app: één app voor werk en privé

Microsoft Teams nieuwe app
© Microsoft
Microsoft stopt met het aanbieden van losse Teams-apps voor privé en zakelijk gebruik. Binnenkort kan je in dezelfde Teams-app tussen je Teams-profielen wisselen.

Wie momenteel in het Windows-startmenu zoekt naar “Microsoft Teams”, krijgt mogelijk twee opties te zien: Teams (free) en Teams (voor werk of school). Voor die laatstgenoemde variant heb je een zakelijk of schoolaccount van Microsoft 365 nodig. Bij de eerstgenoemde kan je daarentegen alleen inloggen met een persoonlijk Microsoft-account. Een vernieuwde Teams-app brengt daar verandering in, laat Microsoft weten in een blogpost. De app laat je met zowel een zakelijk als persoonlijk Teams-profiel inloggen.

Eén app, meerdere Teams-accounts

Om tussen Teams-profielen te schakelen, hoef je alleen nog linksboven op de profielknop te klikken. Vervolgens klik je het gewenste profiel aan, waarna de nieuwe Teams-omgeving wordt geladen. Het is dus niet zo dat de gesprekken van al je Teams-profielen op één scherm worden gebundeld. Wel zo fijn, gezien er ook persoonlijke gesprekken tussen kunnen zitten.

Het openen van een specifiek Teams-profiel kan zelfs nog iets gemakkelijker. Microsoft zegt dat het mogelijk is om van elk profiel een aparte Teams-snelkoppeling te maken. Bij het openen van Teams-meetings kan je straks ook selecteren met welk profiel je de meeting wilt betreden. Het moet na het updaten van de app zelfs mogelijk zijn om zonder account een meeting te starten. Notificaties laten je weldra bovendien zien van welk Teams-account ze afkomstig zijn.

Windows 11 24H2-update

Microsoft zegt de vernieuwde Teams-app vanaf april uit te rollen naar gebruikers. Dit betekent dat de zakelijke app vanaf dat punt ook geschikt is voor persoonlijke accounts. Vanaf de Windows 11 24H2-update krijgen alle Windows-gebruikers toegang tot de vernieuwde ervaring. Microsoft vervangt de persoonlijke Teams-app door de verenigde applicatie.

Daarmee schept de softwaregigant eindelijk duidelijkheid in de verwarrende Teams-beleving. Sinds de komst van Windows 11 moeten gebruikers jongleren met meerdere varianten van de dienst. Dat kreeg het bedrijf ook consistent te horen als feedback, klinkt het. “We kregen consistente feedback van privé- en werkgebruikers: jullie geven de voorkeur aan één Teams-app waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot je privé- en werkaccounts en tussen deze accounts kunt schakelen.” Aan die vraag voldoet het nu met de vernieuwde, verenigde applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business