Nieuws

Gmail helpt je e-mails uitwerken met AI

gmail
© iStock / stockcam
Als onderdeel van Googles Gemini AI, zal je ook in Gmail ondersteund worden voor het opstellen van e-mails. 'Polish' ('Oppoetsen') heet de feature.

Niet iedereen is handig in het schrijven van e-mails en Google wil die Gmail-gebruikers tegemoetkomen. Dat maakte de zoekreus dinsdag bekend in een blogpost. De feature is een uitbreiding van de ‘Help me schrijven’-functie die Google in mei lanceerde voor Google Docs en Gmail.  

De ‘Oppoetsen’-optie zou weldra beschikbaar moeten zijn in de iOS- en Android-versie van Gmail, maar ook in de desktopapp. Daarvoor moet je wel over een betalende versie van Gemini voor Google Workspace of Google One AI Premium beschikken. Voor die gebruikers zal de feature standaard ingeschakeld worden, zegt Google. 

Gmail helpt je e-mails schrijven 

Bij het opstellen van een e-mail kan je dan kiezen voor ‘Verfijn mijn concept’. Daarna krijg je nog meer opties om de tussenkomst van de AI te verfijnen: ‘Formaliseer’, ‘Breid uit’, ‘Kort in’ en ‘Oppoetsen’. Bij die laatste optie zal je de inhoud van de mail als vluchtige notities kunnen samenvatten, waarna de AI aan de slag gaat en er een vlotte e-mail van maakt.  

Google legt het proces als volgt uit: “Als het e-mailconcept meer dan 12 woorden bevat, zal de ‘Mijn concept verfijnen’-snelkoppeling getoond worden om aan te geven dat je de inhoud kan ‘Formaliseren’, ‘Uitbreiden’ of ‘Inkorten’. Op smartphones kan je de feature activeren door naar rechts te swipen op ‘Mijn concept verfijnen'”, aldus Google.

Uitgelicht artikel Gemini Gemini AI krijgt plaats in zijpaneel van Gmail en Docs
artificiele intelligentiegmail

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen