Nieuws

Tabbladgroepen krijgen een kleurtje in Google Chrome

Google Chrome
© Unsplash / Charles Deluvio
Google maakt het net wat makkelijker om Tabbladgroepen in Chrome op Android van elkaar te onderscheiden. Voortaan kan je ze namelijk een kleurtje meegeven.

Google Chrome werkt momenteel aan twee upgrades voor tabbladgroepen op Android. De eerste daarvan wordt inmiddels uitgerold naar gebruikers die Chrome 127 draaien, aldus 9to5Google. Volgens de publicatie krijgen Android-gebruikers toegang tot de optie om een tabbladgroep een eigen kleur te geven. Chrome biedt negen kleuren waaruit gebruikers kunnen kiezen.

Om de kleur van de tabbladgroep in te stellen, open je eerst het menu met alle recente tabbladen en klik je op de groep met tabbladen. Linksboven zie je nu een gekleurd cirkeltje staan. Als je op dat cirkeltje tikt, verschijnen de negen kleuropties. Rechts van het cirkeltje zie je ook de optie om de groep tabbladen een naam te geven.

Google Chrome tabbladgroepen kleuren
© 9to5Google

Volgens 9to5Google is de functie inmiddels breed beschikbaar voor Chrome op Android. Als je de functie nog niet ziet, kun je de browser herstarten. Even geduld hebben kan ook de oplossing zijn, aangezien Google de wijziging stapsgewijs uitrolt voor gebruikers van Chrome 127. Je hoeft zelf niets te doen; de functie staat al op je smartphone of tablet en hoeft alleen nog maar geactiveerd te worden.

Tabbladgroepen opslaan

De mogelijkheid om gegroepeerde tabbladen een kleurtje te geven, kennen we al van Chrome-browsers voor desktops. Datzelfde geldt voor de optie om zulke tabbladgroepen op te slaan, een functie die op termijn eveneens naar Android komt. Lang hoef je daar niet meer op te wachten: Google test de functie namelijk al in Chrome Beta 128.

Activeren in bètaversie

Gebruikers van de desktopversie kunnen de synchronisatiefunctie inschakelen door twee flags aan te passen: chrome://flags/#tab-group-sync-android en chrome://flags/#tab-group-pane-android. Na het activeren van beide flags in Chrome Beta 128 zou de mogelijkheid om groepen op te slaan moeten verschijnen in Chrome. Draai je de stabiele versie van de webbrowser op je telefoon of tablet? Dan moet je nog enkele weken wachten.

Uitgelicht artikel Google Chrome browser AI sorteert weldra je Google Chrome-tabbladen

Wat kun je met opgeslagen tabbladgroepen doen? In de eerste plaats synchroniseert Chrome de tabbladgroepen tussen je Android-telefoon en de desktopbrowser. Hiervoor moet de synchronisatieoptie van Chrome wel ingeschakeld zijn op beide browsers. Gebruik je een Android-telefoon én -tablet, of meerdere smartphones met Android? Ook dan worden de groepen tussen de apparaten gesynchroniseerd.

Androidchromegooglegoogle chromemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen