Nieuws

AI sorteert weldra je Google Chrome-tabbladen

Google Chrome browser
© iStock - brightstars
Google Chrome test momenteel de optie om tabbladen automatisch te groeperen. Hiervoor zet de zoekgigant naar verluidt artificiële intelligentie in.

De informatie is afkomstig van geruchtenmaker Leopeva. Op X (voorheen Twitter) schrijft de lekker over een nieuwe functie voor het groeperen van tabbladen in Google Chrome. Volgens Leopeva is die optie aanwezig in testversies van Chrome in het ‘Advanced’-tabblad. Duidelijk is dat het steeds gaat om AI-functies. Dat blijkt ook uit het webadres van de instellingen: chrome://settings/ai.

Tabbladen groeperen

Momenteel zijn die instellingen verborgen voor alledaagse gebruikers. Eens ingeschakeld zijn er drie AI-opties aanwezig: Autofill helper, Context menu tab group en Expanded theme gallery. Volgens de lekker is de tweede optie, Context menu tab group, bedoeld voor het automatisch groeperen van je Chrome-tabbladen. Hiervoor hoef je enkel met een rechtermuisknop een tabblad aan te klikken en ‘Organize tabs’ te selecteren.

Vervolgens worden je Chrome-tabbladen automatisch gegroepeerd. Hiervoor geldt dat Chrome het onderwerp van een tabblad gebruikt om het te sorteren. Momenteel is het nog wel aan de gebruiker zelf om daadwerkelijk de tabbladgroepen aan te maken. Chrome doet enkel suggesties op basis van eigen ondervindingen. Je kan dus ook aangeven specifieke tabbladen liever niet te groeperen, of een tabblad zelfs direct sluiten.

Verbeterde autofill-functie

AI zou weldra ook gebruikt worden om meer autofill-velden te detecteren. Hoe dat exact werkt, is op dit punt niet geweten. Dat geldt ook voor de ‘uitgebreide themagalerij’. Daarvan is nu enkel de naam gelekt.

Momenteel worden de functies intern getest. Het is daarmee niet met zekerheid te zeggen of ze ooit in Chrome beschikbaar komen. Een mogelijke lanceringsdatum blijven we je eveneens verschuldigd. Dat de browser straks enkele handelingen wegneemt met AI, lijkt wel vast te staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business