Nieuws

Spotify onder vuur: shuffle werkt niet naar behoren

Spotify shuffle
© Unsplash / Adam Rakus
De ‘shuffle’-knop is een essentieel onderdeel van streamingsdiensten zoals Spotify, maar juist die knop lijkt het niet naar behoren te doen in de Spotify-app.

Op Reddit klagen meerdere gebruikers over hun slechte ervaringen met de shuffleknop in Spotify. Volgens hen is de werking hiervan de laatste tijd verslechterd, en worden bij lange na niet alle nummers in een afspeellijst afgespeeld. Een gebruiker schat dat Spotify ongeveer 50 nummers afspeelt in een afspeellijst met 3.000 nummers, terwijl een ander spreekt over 20 nummers op een lijst met 10.000 tracks.

Het is lastig te verifiëren in hoeverre deze beweringen kloppen. Het feit dat er ook in de reacties veel geklaagd wordt, duidt erop dat er wel iets aan de hand is. Tegelijkertijd lijkt dit probleem al veel langer te spelen. “Hoe je het beschrijft, is hoe shuffle nu al een paar jaar voor mij werkt,” luidt een reactie.

Er lijken ook verschillen te zijn tussen de mobiele en desktopversie van Spotify. Zo beweert een gebruiker dat de shuffleknop in de mobiele app betere resultaten oplevert dan in de Spotify-app voor desktops. Gebruikers klagen ook over de ‘Smart Shuffle’-functie, die automatisch je afspeellijst “verrijkt met nieuwe muziek,” zoals de streamingdienst het omschrijft. Veel Spotify-gebruikers lijken het hier echter niet mee eens te zijn: shuffle zou slechter werken zodra je deze functie activeert (of geactiveerd laat staan).

Uitgelicht artikel Spotify Spotify haalt liedjesteksten weer naar gratis abonnement

Verbeter je shuffle-ervaring

Waar het precies aan ligt dat gebruikers continu dezelfde nummers voorgeschoteld krijgen, is op dit moment niet geheel duidelijk. Mogelijk is het simpelweg een foutje in de afstelling van de shufflefunctie of in het algoritme van de streamingdienst en zijn afspeellijsten.

Mocht je er last van hebben, dan is er één mogelijke oplossing. In plaats van bovenaan de afspeellijst op de shuffleknop te drukken, kun je een nummer in de afspeellijst aanklikken en vervolgens in de wachtrij op shuffle klikken. De streamingdienst zou dan meer nummers laten horen, al blijft het lastig te zeggen of je werkelijk alle muziek terughoort.

ontspanningspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen