Spotify play shuffle knop

Er komt een aparte play- en shuffle-knop bij afspeellijsten in Spotify. De feature zal alleen beschikbaar zijn voor Premium-abonnees.

Advertentie

Spotify gaat de play- en shuffleknoppen apart zetten voor afspeellijsten. De functie zal wel alleen beschikbaar zijn voor Premium-gebruikers en wordt in de komende weken uitgerold. De aparte knoppen zullen de knop vervangen waarbij play en shuffle nu bij elkaar staan. De aanpassingen zal doorgevoerd worden op zowel iOS- als Android-toestellen.

Eindelijk een aparte knop

Spotify verkoopt de nieuwe knop als een feature waarbij gebruikers zelf kunnen bepalen hoe ze naar hun favoriete afspeellijsten willen luisteren. De relatie tussen Spotify en de shuffleknop hangt al een tijdje aan een zijden draadje nadat de muziekstreamingdienst vorig jaar besliste om bij albums alleen maar een shuffleknop te voorzien. Daarop kreeg het bedrijf heel wat commentaar van muzikanten en gebruikers die het zagen als een aanval op muziekalbums, Spotify verwijderde de knop toen. The Wall van Pink Floyd luistert namelijk niemand in shuffle en dat geldt voor het grootste deel van de albums van eender welke artiest.

Spotify heeft er dus voor gekozen om play- en shuffleknoppen te gaan gebruiken om een groter onderscheid te maken tussen gratis en betalende abonnees.