shuffleknop

Spotify speelt albums voortaan niet meer in shuffle af. De streamingdienst heeft de shuffleknop verwijderd, op vraag van zangeres Adele.

Bij albums is in eerste instantie geen shuffleknop meer te zien. Dat wil niet zeggen dat het helemaal niet meer mogelijk is om een album in willekeurige volgorde te laten afspelen. Van zodra je een nummer aanklikt, verschijnt de shuffleknop wel gewoon. Waarom dat zo specifiek geregeld werd, heeft Spotify niet laten weten. 

De streamingdienst heeft er dus (op vraag van Adele) voor gekozen om de optie niet meer standaard te laten uitvoeren bij albums. “Het was het enige verzoek dat ik had in deze voortdurend veranderende industrie”, liet Adele weten via Twitter

Shuffleknop verwijderd voor artistieke vrijheid

Ze motiveert haar verzoek nog verder: “We maken onze albums met de grootste zorg en ook de volgorde van de nummers is iets waar we diep over nadenken. Onze kunst vertelt een verhaal en dat moet je kunnen beluisteren zoals het bedoeld is. Bedankt aan Spotify om daar gehoor aan te geven”, klinkt het. “Voor jou doen we alles!”, reageerde de Zweedse streamingreus kort. 

Adeles nieuwste album ‘30’ werd op vrijdag 19 november gereleaset. Het vorige album dateert alweer van zes jaar geleden.