Nieuws

Spotify brengt podcastabonnement naar België en Nederland

Spotify Anchor podcastabonnement
Het podcastplatform van Spotify, Anchor, heeft zijn podcastabonnementen nu ook uitgerold naar België en Nederland vanaf 1 euro per maand.

Nadat Spotify via platform Anchor in de V.S. begon met specifieke abonnementen voor podcasts, heeft het Zweedse streamingbedrijf de dienst nu ook verder uitgerold naar een heleboel andere Europese landen. Van Denemarken naar Zwitserland over Malta en Letland. Al deze landen kunnen nu ook gebruikmaken van een specifiek abonnement voor podcasts, via Anchor.

Spotify podcasts

Via Anchor kunnen creators hun content aanbieden en daar geld voor vragen. Omgekeerd kunnen podcastmakers dan extra content aanbieden waardoor de gebruiker meer waar voor zijn/haar geld krijgt. Creators kunnen kiezen voor een maandabonnement waarbij het goedkoopste momenteel 45 dollarcent kost tot meer dan 100 dollar per maand.

Voor de Nederlandse markt zijn er al meteen drie podcasts die betalend op Anchor komen te staan, de prijzen daar schommelen tussen 1 en 4 euro per maand. Nadat creators voor een bepaalde prijs hebben gekozen, kunnen ze deze niet meer aanpassen.

Wat krijgt Spotify?

De eerste twee jaar gaan alle opbrengsten integraal naar de makers van de podcast. Spotify roomt dus geen commissie af. Na twee jaar doet het dat wel, het gaat dan om een commissie van 5 procent. Creators krijgen ook data van Spotify waarmee ze in contact kunnen blijven met hun abonnees/luisteraars.

audioontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals