Nieuws

Spotify neemt Findaway over en focust op luisterboeken

Findaway
Spotify heeft het audiobookplatform Findaway overgenomen. De streamingdienst wil een bibliotheek van luisterboeken gaan uitbouwen.

Over de voorwaarden van de deal, zoals het overnamebedrag, is niets bekend. Het geeft wel aan dat Spotify zijn diensten wil verbreden en de streamingdienst heel wat potentieel ziet in audiobooks. Findaway is een aanbieder van luisterboeken uit Ohio en heeft meer dan 325.000 titels in zijn aanbod. Het bedrijf werkt al langer samen met techreuzen als Apple en Amazon en biedt makers van audiobooks ook tools aan om hun verhalen te publiceren.  

Het is nog niet duidelijk op welke manier Spotify de catalogus van Findaway zal gaan integreren in zijn eigen dienst. Wel gaf de Zweedse streamingreus aan dat de deal hen zou helpen om “hun audiobookcatalogus snel op een grotere schaal te brengen en nieuwe mogelijkheden te bieden aan auteurs en uitgevers”.  

Findaway is geen gok 

Het is niet de eerste keer dat Spotify zijn pijlen op audiobooks richt. De streaminggigant experimenteerde in het verleden al met een handvol vrij beschikbare klassiekers, ingesproken door beroemdheden. Bij het begin van de coronalockdowns in 2020 was er ook nog een audiobook van Harry Potter.  

De overname van Findaway duidt er wel op dat het streamingplatform grotere ambities heeft als het op audiobooks aankomt. Hun groeiende succes blijkt dan ook evident. Spotify’s strategie lijkt op die van podcasts, nog zo’n luistermedium dat in de lift zit. Op welke manier huidige Spotify-abonnees zullen kunnen profiteren van de luisterboek-bib, en hoe andere abonnementsformules er dan zullen uitzien, is nog niet duidelijk. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business