Nieuws

IKEA werkt aan Spotify-speaker Vappeby die ook als lamp dient

Vappeby
IKEA heeft een eigenzinnig product in de pijplijn zitten. De nieuwe ‘Vappeby’ wordt een bluetoothspeaker die ook als lamp functioneert.

The Verge spotte als eerste een interessant patent dat de Zweedse meubelgigant had ingediend bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC). Vappeby krijgt een geïntegreerde sfeerlamp met een warme lichttemperatuur van 2700K. Opvallend is de knop voor integratie met Spotify Tap, die je toelaat om je playlist rechtstreeks te hervatten.

Credit: FCC

Spotify Tap werd vorige maand gelanceerd en was tot nog toe alleen werkzaam met hoofdtelefoons van Samsung, Microsoft Surface, Bose, Skullcandy en Jabra. Bij een vaste speaker dook Spotify Tap zover wij weten nog niet op. Concreet zorgt de feature ervoor dat je niet telkens het hele smartphoneproces moet doorlopen om een verbinding tot stand te brengen en vervolgens handmatig muziek te selecteren. Het is een praktische functionaliteit die eigenlijk best goed past bij een interieurstuk als een sfeerlamp. 

Vappeby voor buiten 

Momenteel heeft IKEA al een assortiment bluetoothspeakers onder de Vappeby-noemer. Die modellen zijn wel hoekig van vorm en hebben geen dubbele functie. Het nieuwe Spotify Tap-model zal IP65-gecertificeerd zijn, wat hem bestand maakt tegen stof, regen en water onder lage druk. De nieuwe Vappeby lijkt dan ook geknipt voor gebruik in de tuin, bijvoorbeeld tijdens barbecues.  

Aangezien het product zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, is er nog geen richtprijs. Maar nu de FCC het licht op groen gezet heeft, kan de release niet erg lang meer uitblijven. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business