Nieuws

Nieuwe iPad mini komt mogelijk sneller dan gedacht

iPad Mini
© Apple
De iPad mini werd in 2021 voor het laatst vernieuwd, maar dat zou wel snel kunnen veranderen. Volgens Mark Gurman begint de stock van de iPad mini stilaan op te raken.

De Apple-analist meldt via X dat de voorraad van diverse iPad mini-modellen begint op te raken. De iPad mini zou in ‘veel Apple Stores’ slechts in beperkte aantallen verkrijgbaar zijn, aldus Gurman. Volgens anonieme bronnen wordt de voorraad van de mini’s intern als “beperkt” omschreven. Dit zou mogelijk een signaal kunnen zijn dat er een nieuwe iPad mini onderweg is. Wanneer deze verschijnt, blijft echter koffiedik kijken.

Apple-event op 9 september

Als de voorraad inderdaad zo beperkt is als Gurman beweert, zou het Apple-event op 9 september een logische keuze zijn voor de introductie. Tijdens dat evenement presenteert Apple de iPhone 16 en de Watch-modellen voor 2024, evenals de AirPods 4-serie.

Een introductie in het najaar, zonder een eigen event, behoort ook tot de mogelijkheden en past bij de verwachte upgrade voor de iPad mini. Deze upgrade zou namelijk net zo ‘mini’ zijn als het formaat en beperkt zich tot de chipset. Momenteel is de iPad mini uitgerust met een A15-chipset, die Apple in 2021 uitbracht en dus wat verouderd is. De nieuwe iPad mini zou beschikken over de A17 Pro-chipset, wat de iPad mini ook geschikt maakt voor AI.

Uitgelicht artikel Apple iPad Mini Eerste iPad Mini met oledscherm verschijnt in 2026

AI als upgrade-drijfveer

Gurman ziet AI ook als een mogelijke drijfveer voor de upgrade van de iPad mini. Buiten de reguliere iPad is de huidige mini het enige iPad-model dat geen AI-functionaliteiten krijgt. Dit terwijl de technologiegigant volop inzet op AI, zoals met Apple Intelligence voor iOS, iPadOS en macOS. Deze AI-functionaliteiten werken echter alleen op de meest recente Apple-chips zoals de A17 Pro en de M-serie-chipsets voor desktops en de iPad Air- en Pro-modellen.

Of Apple de iPad mini ook op andere punten zal aanpassen, zal de tijd moeten uitwijzen. In 2021 werd het ontwerp al eens flink aangepakt en verdween de bekende Touch ID-thuisknop. Biometrisch inloggen bleef wel mogelijk via de aan/uit-knop. Ook zijn de schermranden dunner geworden en kreeg de metalen behuizing sterk afgevlakte randen, zoals we dat kennen van iPhones.

appleipadipad mini

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen