Eerste iPad Mini met oledscherm verschijnt in 2026

Apple iPad Mini
© Apple
Apple wil de eerste iPad Mini met een oledscherm naar verluidt in 2026 lanceren. Naar verluidt komt het scherm terecht in de iPad Mini 7, die de huidige Mini-tablet opvolgt.

Die huidige iPad Mini is intussen al drie jaar oud, maar lijkt nog wat jaartjes mee te kunnen. Pas in 2026 wil Apple de opvolger van de iPad Mini 6 uitbrengen, meldt het Koreaanse Naver. De nieuwe Mini krijgt volgens de publicatie een oledscherm, net als de recent verschenen iPad Pro. Dat meldt de website op basis van ‘industriebronnen’, zonder namen te noemen.

Eerste Mini met oledscherm

Apple werkt volgens de bronnen samen met Samsung voor de productie van de oledschermen. De Zuid-Koreaanse schermgigant werkt naar verluidt aan 8,3-inch-oledschermen voor de Mini-tablet. Het is nog onduidelijk of dat het definitieve schermformaat is van de iPad Mini 7. Als het oledscherm in de smaak valt bij Apple, zal Samsung zich vanaf de tweede jaarhelft klaarmaken om de massaproductie te starten.

Die massaproductie zou medio of eind 2025 kunnen beginnen. Pas in 2026 wordt de iPad Mini 7 ten tonele verwacht. Welke oledtechnologie gebruikt wordt in de nieuwe iPad Mini, is nog onduidelijk. De bronnen spreken in elk geval niet over de nieuwe Tanden OLED-soort. Die oledtechnologie wordt in de iPad Pro-reeks gebruikt. Dat zijn de duurste Apple-tablets die je momenteel kan kopen, met een prijskaartje vanaf 1.219 euro.

Het is goed mogelijk dat Apple een standaard oledpaneel gebruikt om de kosten te drukken. De huidige iPad Mini kost 609 euro, en komt daarmee aardig in de buurt van de iPad Air-reeks. Voor 719 euro koop je al de grotere én veel krachtigere iPad Air.

Uitgelicht artikel iPhone 15 Eerste vouwbare iPhone verschijnt in 2026 of 2027

Nieuwe Bionic-chipset

Vast staat dat de nieuwe iPad Mini ook een geüpgradede chipset krijgt. In de huidige Mini zit nog een A14 Bionic-chipset uit 2021. Gezien het nog twee jaar duurt voordat de Mini een upgrade krijgt, valt er nog weinig te zeggen over de nieuwe chipset. Neem alle gelekte gegevens sowieso met een korreltje zout. Apple heeft vooralsnog ook niet over de tablet gesproken, en zelfs Apple-kenner Mark Gurman heeft zich er niet over uitgelaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business