Nieuws

Eerste vouwbare iPhone verschijnt in 2026 of 2027

iPhone 15
© Unsplash / Yuheng Ouyang
Apples eerste vouwbare iPhone wordt naar verluid in 2026 of 2027 onthuld. Het zou tegelijk kunnen gaan om een vouwbare iPad, klinkt het.

Apple is momenteel de enige fabrikant van high-end smartphones zonder vouwbaar model. Verwacht wordt dat de elektronicafabrikant wel werkt aan een vouwbaar apparaat. Onzeker is echter of het om een iPhone of iPad gaat. Dat is exact wat DigiTimes in januari meldde. Ook het Koreaanse The Elec meldt dat Apple werkt aan een vouwbare iPad, met een scherm van tussen de 7 en 8 inch. Die tablet moet, mits de ontwikkelingsdoelen worden gehaald, in 2026 of 2027 verschijnen, schrijft de nieuwssite.

Volgens bronnen van de publicatie gaat het om een opvolger van de bestaande iPad mini. Mogelijk wil Apple de techniek simpelweg uitproberen op een kleine tablet, om deze vervolgens naar de Pro-varianten, en mogelijk de iPhone-serie, te brengen. Echter, Apple wil in 2026 nog een iPad mini met een oledscherm uitbrengen. Het zou dan niet bijster logisch zijn om in 2026 of 2027 een opvolger van de iPad mini-reeks te onthullen. Tussen de lancering van de vijfde en zesde generatie iPad mini zat iets meer dan twee jaar.

Grotere vouwbare tablet

Bovendien zou het logischer zijn voor Apple om een groter formaat iPad als vouwbaar model aan te bieden, suggereert SamMobile. Het ruimteverschil tussen een reguliere en opgevouwen iPad mini is nu eenmaal een stuk kleiner dan bij een opgevouwen iPad Air of Pro.

Zodoende lijkt het er eerder op dat het Amerikaanse merk werkt aan een vouwbare iPhone. Dat is voor vouwbare apparaten ook meteen het meest populaire segment.

Uitgelicht artikel iPad Pro OLED LG Display produceert merendeel oleddisplays voor iPad Pro

Schermen van LG en Samsung

Over wie de schermen mag leveren voor Apples aanstaande vouwbare tablet of smartphone, lijkt wel meer zekerheid te bestaan. Eerder mochten LG en Samsung al vouwbare schermen leveren aan Apple. Het ging toen om schermen met een formaat tussen de 6 en 7 inch. Voor het eindproduct zal Apple de schermfabrikanten verzoeken om iets grotere oledschermen te fabriceren. Vermoedelijk is Samsung daarbij de grootste schermleverancier, zoals dat ook gold voor recente iPhone-modellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business