Nieuws

LG Display produceert merendeel oleddisplays voor iPad Pro

iPad Pro OLED
© Apple
LG Display kan starten met de productie van oleddisplays voor de nieuwe iPad Pro. Die moet in het tweede kwartaal van 2024 op de markt komen.

De beeldschermafdeling van de Zuid-Koreaanse fabrikant, LG Display, mag het leeuwendeel van de displays produceren voor de oledmodellen van de iPad Pro die in 2024 uitkomt. Volgens de Korea Herald zou het gaan om zo’n 60 procent van alle bestellingen. De overige 40 procent zal aangeleverd worden door LG’s concurrent Samsung Display. 

Volgens het Koreaanse medium kan LG Display al in februari van 2024 beginnen met de productie van oledpanelen voor de nieuwe iPad Pro. Dat is naar verluidt drie maanden eerder dan oorspronkelijk gepland. De productie ervan vindt plaats in de LG-fabriek in Paju, in de provincie Gyeonggi. Apple zou de iPad Pro OLED dan effectief al op de markt brengen in het tweede kwartaal van volgend jaar. 

Peperdure oleddisplays 

Mysmartprice.com schrijft dat de oledpanelen voor de iPad Pro maar liefst drie keer zo veel zouden kosten als die voor de iPhone. Bovendien zou LG display oledpanelen gaan produceren voor zowel het 12,9-inch- als 11-inchmodel van de iPad Pro. Samsung, daarentegen, zou het bij het 11-inch-exemplaar houden. 

Toch zou de deal met Apple vooral voor LG lucratief zijn. Dat is nodig, want het bedrijf dreigde naar verluidt een operationeel verlies te gaan lijden van bijna 1,8 miljard euro (2,56 triljoen Zuid-Koreaanse won). Dankzij de bestelling van Apple zal LG dat kunnen omkeren tot een operationele winst van bijna 77 miljoen euro (109,4 miljard won).

iPad Pro OLED 

Naast het oleddisplay zou de iPad Pro 2024 nog wat nieuwigheden toevoegen, zoals herontworpen chassis en de nieuwe M3-processor. Ook de standaard-iPad van de 11de generatie, iPad Mini van de 7de generatie en iPad Air van de 6de generatie zouden in de eerste jaarhelft van 2024 verkrijgbaar zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business