Nieuws

Vouwbare iPhone is een mogelijkheid

Apple AI
© Unsplash / Freestocks
Het zou zomaar kunnen dat er de komende jaren een vouwbare iPhone op de markt komt. De iPhonebouwer verkent het idee, nadat Samsung de foldable populair gemaakt heeft.

Patently Apple citeert een nieuwsbericht uit Taiwan van de United Daily News. Daarin staat dat Apple drie fabrikanten van lagers (een cruciaal onderdeel in scharnieren) contacteerde om samples op te sturen voor tests. Mogelijk gaat het louter om experimenten en niet noodzakelijk om officieel onderzoek en ontwikkeling. Langs de andere kant zou het zomaar kunnen dat Apple de onderdelen gebruikt voor prototypes van foldable iPhones. Of die ook daadwerkelijk gecommercialiseerd zouden worden, blijft natuurlijk de vraag.

Vouwbare iPhone of iPad?

Een tweede mogelijkheid is dat de lagers gebruikt worden voor een compleet ander soort toestel. Volgens DigiTimes denkt Apple misschien wel aan een vouwbare iPad. Dat zou volgens de publicatie meer steekhouden, omdat je een hele grote iPad zo een stuk compacter kan maken wanneer je dat wil.

Als Apple een foldable op de markt brengt, dan mag dat een kleine revolutie heten. De laatste jaren krijgt de iPhonebouwer het ‘verwijt’ maar bitter weinig te innoveren als het over zijn telefoons en tablets gaat. Een vouwbare iPhone kan het high-endpubliek aanspreken dat momenteel voor de foldables van Samsung, Huawei, Xiaomi of OnePlus kiest.

Uitgelicht artikel Apple Apple kan AI ook op oude iPhones doen draaien

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business