Nieuws

Samsung Galaxy S24 FE-lancering lijkt nabij te zijn

Samsung Galaxy S24 FE
© OnLeaks
De FCC heeft dit weekend informatie over de Samsung Galaxy S24 FE gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de smartphone mogelijk al op korte termijn wordt geïntroduceerd.

Het staat vast dat Samsung werkt aan de Galaxy S24 FE. In juni verscheen het toestel voor het eerst op 3D-renders van OnLeaks. Later werd bekend dat het oledscherm van de S24 FE iets groter en veel helderder is dan dat van de S23 FE. Ditmaal is het de Amerikaanse FCC die het bestaan van de Samsung Galaxy S24 FE met modelnummer SM-S72U bevestigt.

Details uit het FCC-rapport

Volgens het FCC-rapport biedt het toestel ondersteuning voor draadloos opladen, waarmee je zowel de smartphone zelf als accessoires kunt opladen. Het toestel ondersteunt namelijk Qi’s ‘reverse wireless charging’ met een maximumsnelheid van 9 W. De reguliere snelheid van draadloos opladen is niet bekend, maar wordt verwacht op 15 watt.

De telecomwaakhond bevestigt verder dat de Galaxy S24 FE beschikt over Wi-Fi 6E, 4G, 5G, NFC en Bluetooth. Uit de documentatie blijkt echter niet om welke bluetoothversie het gaat. Houd er rekening mee dat dit een Amerikaans exemplaar van de S24 FE betreft; mogelijk wijken de specificaties van de Europese variant af van de genoemde details.

Volgens de documentatie meet het toestel 162 x 77,3 mm. Het is nog niet bekend hoe dik de smartphone is. Een bijgevoegde afbeelding van de testopstelling van de FCC bevestigt dat de behuizing, door zijn vlakke randen, wat wegheeft van de Galaxy S24 en van aluminium is gemaakt. Voorop lijkt een vlak oledscherm aanwezig te zijn, al is de foto iets te donker om dat te bevestigen.

Grootste Galaxy FE ooit

Bekend is dat zowel de Europese als de Amerikaanse Galaxy S24 FE beschikt over een Exynos 2400-chipset, volgens een gelekte GeekBench-test. De telefoon zou verder beschikken over een 6,7-inch oledscherm met een verversingssnelheid van 120 Hz en een piekhelderheid van 1.900 nits. Het camerasysteem zou identiek zijn aan dat van de S23 FE, met een 50 MP-hoofdcamera, 12 MP-groothoeksensor en een 8 MP-zoomcamera. De selfiecamera heeft nog steeds een resolutie van 10 MP.

Fan Edition-toestellen zijn doorgaans iets goedkoper dan de vlaggenschip Galaxy S-telefoons. De Galaxy S23 FE kreeg een prijskaartje van 699 euro. In oktober, wanneer Samsung naar verwachting de Galaxy S24 FE aankondigt, zal er meer bekend worden over de prijs.

mobielsamsungsamsung galaxy s24 fe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen